- Jeg er blitt god til å takle skuffelser

MÅ PRESTERE: Synnøve Solemdal begynner å få det travelt før VM.

MÅ PRESTERE: Synnøve Solemdal begynner å få det travelt før VM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Synnøve Solemdal har ikke mange sjanser igjen til å vise at hun er god nok.

Lørdagens sprint i Holmenkollen er en av få sjanser Synnøve Solemdal har igjen til å bevise at hun har noe i skiskytter-VM å gjøre.

Tingvoll-løperen har hatt en – mildt sagt – trøblete sesong, og under torsdagens normaldistanse var det lite som tydet på at formen er der den skal være. Selv med 57.-plass der kommer nok Solemdal med som en av fem kvinneløpere til VM. Men hva hun kan bidra med der er et annet spørsmål.

Selv forsøker hun ikke å tenke så mye på VM ennå. Først og fremst vil hun bygge kroppen opp igjen etter både kyssesyke og forkjølelser. Gode svar i Holmenkollen kan være første steg på veien.

- Jeg har ikke pratet med noen om VM-uttaket, og jeg tenker ikke på det. Nå skal jeg bygge meg opp til et bra nivå, uansett. Det er målet, og det er det hver dag går med til.

- Men du blir skuffa om du ikke får gå i Kontiolahti?

- Selvfølgelig har jeg lyst til å gå VM, sier Solemdal til NTB og tar en tenkepause.

- Nå begynner jeg å bli flink til å takle skuffelser. Om jeg ikke får gå i VM, skal jeg takle det også.

Uflaks

Hun er stort sett alltid positiv, 25-åringen. Men følelsen av uflaks kjenner hun på nå i innspurten av en sesong der 31.-plass i verdenscupen har vært beste resultat.

- Ja, jeg gjør det. Jeg prøver å ikke tenke på det, men av og til tenker jeg bare «går det an?». Men det må snu, sier hun.

- Jeg har et godt støtteapparat, og de drar meg opp igjen gang på gang. Jeg tåler en trøkk. Og så håper jeg at jeg snart slipper å gjøre det.

En ny skuffelse fikk hun i Nove Mesto na Morave sist helg. Solemdal gledet seg til endelig å gå verdenscuprenn igjen, men fikk beskjed om at hun ikke var kvalifisert. Dermed bar det til Slovakia og to konkurranser i IBU-cupen. De ga 3.- og 6.-plass.

- Første dagen var helt grei, mens det ble litt tungt den andre. Men det var litt som forventet etter sykdommen. Jeg håper det blir bitte litt bedre denne helgen, sier hun.

Hjemmeidyll

Noe resultatmessig mål har Solemdal ikke før sprinten, og muligens stafetten (søndag), i Kollen.

- Nei. Jeg skal gå meg inn i verdenscupen igjen, være med i gjengen og få gjennomført gode konkurranser som jeg kan bygge videre på.

Hun finner uansett glede i å gå på hjemmebane.

– Jeg synes det er kjempekjekt. Det er ingen plass jeg trives så godt på som her i Kollen, sier Solemdal.

De tre siste plassene på VM-laget kunngjøres etter rennene i Oslo. Tiril Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn er allerede klare for mesterskapet som gås i Finland fra 5. til 15. mars. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.