*Nettavisen* Sport.

- Jeg prøvde alt jeg kunne. Virket det ikke slik?

GOD ETAPPE: Tiril Eckhoff og de norske jentene ble nummer fem på stafetten i VM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Endelig fungerte det for Tiril Eckhoff i VM.

13.03.15 20:18

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Det holdt ikke til medalje på kvinnenes stafett under VM i Kontiolahti fredag kveld, men Tiril Eckhoff og de andre jentene leverte likevel god innsats.

Klikk på bildet for å forstørre.

En femteplass er blant de norske jentenes beste stafettplasseringer denne sesongen. I verdenscupen har det blitt to fjerdeplasser og en femteplass som de beste før VM startet.

- Virket det ikke slik?
Marte Olsbu gikk første etappe, Synnøve Solemdal andre, Fanny Welle-Strand Horn tredje og Eckhoff fjerde etappe i Finland. Sistnevnte var svært godt fornøyd med sitt løp.

- Det var veldig gøy å få stå der med Darja (Domratsjeva) og de beste på en sisteetappe. Jeg vet ikke helt hvor langt bak jeg var ved veksling, men det var litt å ta igjen. Jeg prøvde så godt jeg kunne og gikk hardt ut og må si meg fornøyd totalt sett, sier Eckhoff til pressen etter løpet.

- Prøvde du på bronsen? spør en journalist.

- Jeg prøvde alt jeg kunne, jeg. Virket det ikke sånn? spør Eckhoff tilbake og utdyper.

- Jeg prøvde å være offensiv, men ble kanskje litt ivrig og bommet på siste skuddet på første skyting. Men det var digg å stå der med Darja og psyke henne ut. Det skal jeg ta med meg videre. Jeg gjør en god etappe og skyter ikke tre bom, slik jeg har gjort tidligere i VM. Det er digg, jeg har tenkt og grublet fælt etter forrige konkurranse, sier 24-åringen videre.

- Enkle er best
Eckhoff har slitt tidligere i mesterskapet og ble nummer 19 på sprinten, nummer 18 på jaktstarten og nummer 53 på normaldistansen tidligere denne uken. Da skjøt hun hele seks bom.

Nå har hun gått tilbake til det enkle.

- Ja, det er vel litt sånn at det enkle ofte er det beste. Jeg hadde fokus på meg selv, det er det skiskyting handler om. Det holdt ikke til medalje, men det er den beste stafetten vår i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Skiskytter Marte Olsbu. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Marte Olsbu gikk den første etappen og var heller ikke skuffet etter løpet.

- Vi hadde selvsagt håpet på pallen, men da skulle alt ha klaffet. Hvis vi alle hadde droppet et ekstraskudd, hadde vi vært der, det skal ikke så mye til, men det gjelder å få det ut, sier hun.

- Men alle hadde en god dag. Jeg er veldig fornøyd og tror de andre jentene er det, også.

- Må lære
Olsbu kom inn på stafettlaget etter å ha stått over normaldistansen onsdag.

- Jeg har gått noen gode løp i VM, men dummet meg litt ut på jaktstarten. Før normalen var jeg redd for å bli syk. Jeg visste at jeg ikke ville sanke noen medaljer her nede, så det har handlet mye om å lære av det jeg har gjort bra og gjøre noe med det som ikke funker, sier Olsbu.

Hun tar gjerne en ny førsteetappe under VM neste år, på hjemmebane i Oslo.

- Det er en gøy etappe. Jeg håper å dyrke den, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.