- Jeg skalv, visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg

VAR NERVØS: Rune Velta klarte ikke å roe nervene før førstehoppet. Det ødela mulighetene for en ny gullmedalje, men med VM-bronse ble det en bra dag for «hauken fra Lommedalen» likevel.

VAR NERVØS: Rune Velta klarte ikke å roe nervene før førstehoppet. Det ødela mulighetene for en ny gullmedalje, men med VM-bronse ble det en bra dag for «hauken fra Lommedalen» likevel. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Nerver ødela for Rune Velta (25). Nå utropes han som «en av tidenes største mesterskapshoppere fra Norge».

26.02.15 19:58

FALUN (Nettavisen): Det ble en svært dramatisk aften for de norske hopperne i storbakkerennet i Falun torsdag kveld.

Igjen var det «hauken fra Lommedalen» som ble beste norske. Rune Velta hoppet seg kraftig opp fra førsteomgangen og endte til slutt med en bronsemedalje.

- Det kjennes godt, igjen. Det gjør det, sier en blid Velta til Nettavisen etter bronsen.

- Satt og skalv
Dermed har han både gull, sølv og bronse i verdensmesterskapet, ikke verst for en hopper som ikke hadde vunnet et eneste verdenscuprenn før VM.

- Det er utrolig, og ikke noe jeg hadde trodd skulle skje da jeg dro hit. Det er uvirkelig, sier «hauken» til Nettavisen.

25-åringen skuffet seg selv da han landet på 126,5 meter i første omgang. Det ga åttendeplass foran finaleomgangen, etter at han var beste hopper i prøveomgangen.

- Jeg var veldig nervøs. Jeg satt og skalv, visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg ble stressa, og gjorde en liten feil som ødela litt. Men jeg reiste meg og gjorde et bra andrehopp, og da ble det en bra dag likevel, sier Velta.

- Blant tidenes største
Hoppsjef Clas Brede Bråthen hyller Velta etter nok en VM-medalje.

- Han er i ferd med å bli en av tidenes største mesterskapshoppere fra Norge, og det kan ha ta med seg og være svært stolt over, sier Bråthen.

Johann André Forfang roser også Velta etter nok en medalje.

- Det er så stort gjort. Han traff ikke helt på førstehoppet, men var klar på hva han måtte rette på, og det så man i hopp to. Det er en stor idrettsprestasjon, sier Forfang til Nettavisen.

Alexander Stöckl kan se tilbake på gode uker. Først med verdensrekord i Vikersund, så medaljeraid i VM i Falun.

- Utøverne er gode nok og har jobbet hardt nok. Alt er på stell. Hver har sin oppgave og løser dem, roser Stöckl.

SKUFFET: Anders Bardal hadde VM-medalje i sin hule hånd, men skuffet i sitt andre hopp. Foto: Matthias Schrader (Ap)


Clas Brede Bråthen er en stolt hoppsjef etter nok en VM-medalje.

- Vi er i et av tidenes største mesterskap for norsk hoppsport, og vi gleder oss stort over at vi har et så godt lag, sier Bråthen.

- Vi er stolte over at vi er med og setter stor farge på mesterskapet, utdyper hoppsjefen.

Det var tyske Severin Freund vant rennet etter å ha hoppet 135,5 meter i andre omgang, noe som også er ny bakkerekord.

Bardal: - Skuffet
Både Anders Bardal og Anders Fannemel var med i medaljekampen etter første omgang, men dessverre lyktes det ikke 100 prosent for de norske guttene.

Bardal var nummer to etter første omgang, og tyske Freund ledet bare med 4,8 poeng. Men Bardal klarte ikke å gjøre et nytt kjempehopp og landet på skuffende 122 meter. Det holdt bare til sjetteplass til slutt.

- Jeg håpet å kjempe om medaljer etter første omgang, så jeg er skuffet over å ikke ha klart det, sier Bardal til Nettavisen etter rennet.

Fannemel var nummer seks etter første omgang, men 127 meter i finaleomgangen ga syvendeplass til slutt.

Johann Forfang lå på 23.-plass etter førstte hopp, men juniorverdensmesteren viste seg frem med et godt hopp på 127 meter i andre omgang. Det ga 18.-plass til slutt.

LES OGSÅ:Stöckl får språkros: - Skal man bli en del av det norske samfunnet, må man lære seg språket

Nå gjenstår bare laghoppingen for de norske gutta. Det rennet går av stabelen lørdag. Nettavisen er på plass i Falun og kommer med flere rapporter fra hoppleiren både før, under og etter rennet.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.