- Jeg tror Bjørgen er lettet

LETTET: Marit Bjørgen og Egil Kristiansen var lettet over at langrennsdronningen fant tilbake til "godfølelsen" på torsdagens stafet i Falun.

LETTET: Marit Bjørgen og Egil Kristiansen var lettet over at langrennsdronningen fant tilbake til "godfølelsen" på torsdagens stafet i Falun. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Landslagstreneren tror Marit Bjørgen fikk en etterlengtet bekreftelse.

26.02.15 18:13

FALUN (Nettavisen): Til tross for at hun tok gull på mesterskapets aller første dag, har ikke Marit Bjørgen vært fornøyd med svarene kroppen har gitt så langt under VM i Falun.

Landslagstrener Egil Kristiansen tror Bjørgen var lettet over å kjenne at kroppen var tilbake i godt gammelt slag på torsdagens VM-stafett da Norge vant klart.

- Hun var ikke helt fornøyd med kroppen da hun tok gull på sprinten. Det er bra at hun får den bekreftelsen i dag. Jeg tror det lettet Marit, sier Kristiansen til Nettavisen.

- Vi har ikke overfokusert på akkurat det her. Det er ikke sånn at det hun har gjort tidligere i vinter bare blir borte på noen dager. Det kommer tilbake og det så vi i dag. Men det er alltid godt å få en bekreftelse på ting. Man er aldri sikker i dette gamet. Det er ingen garantier, forklarer suksesstreneren.

Spent Bjørgen
Selv legger ikke Bjørgen skjul på at hun var spent før torsdagens løp.

- Det har vært nervepirrende siden jeg våknet i dag. Man vil lykkes og føle at man går fort på ski og at alt stemmer, sier Bjørgen.

- Jeg var veldig spent på dagen i dag. Jeg lette etter en god følelse og den synes jeg at jeg fant, forklarer 34-åringen.

Historisk
Bjørgen kunne ta seg god tid da hun gikk Norge inn til gull på VM-stafetten i Falun torsdag ettermiddag.

Da Astrid Uhrenholdt Jacobsen vekslet med 34-åringen på den siste runden, var det aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med gullet. Med flagget i hånden krysset Bjørgen målstreken hvor jublende lagvenninner ventet.

Med dagens seier på stafetten ble Marit Bjørgen tidenes mest suksessrike VM-løper. I løpet av karrieren har hun klart å vinne hele 14 VM-gull.

Heidi Weng, som kom med en McDonalds-avsløring etter stafettgullet, hyller lagkapteinen Bjørgen.

- Marit er en utrolig skiløper, og hun er stor. Det viste hun ved å vinne Tour de Ski også, hun er verdens beste skiløper. Uten tvil, sier Weng.

«Gode gamle Marit»
Nå er det kun tremila som står igjen på programmet for jentene. Landslagssjef Vidar Løfshus tror dagens opptur vil være viktig for Bjørgen med tanke på det kommende løpet lørdag.

- Marit sa etter løpet i dag at hun hadde enda mer å gå på. Det tyder på at hun har funnet tilbake til den gode gamle Marit. Det blir en veldig spennende tremil, sier Løfshus til Nettavisen.

Startskuddet for 30-kilometeren i klassisk stil går lørdag klokken 13.00. Nettavisen følger løpet fra Lugnet skistadion i Falun.

LES OGSÅ: Norsk skilegende reagerer: - Det er syting

LES OGSÅ:Løfshus sendte skrekkbilde fra 1989

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED
https://www.facebook.com/nettavisensport" data-layout="standard" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="false">

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.