*Nettavisen* Sport.

- Lå våken om natten og tenkte: Hva f*** driver jeg med

REVANSJ: Marcus Hellner jakter gull under VM i Falun. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Nå vil den svenske stjernen ha revansj.

Marcus Hellner har i flere år vært én av Sveriges største stjerner i langrenn, men 29-åringen har aldri fått det helt til i verdensmesterskap.

Hellner står kun med ett VM-gull så langt i karrieren. Det tok han under VM i Oslo i 2011. Under VM i 2013 ble det to sølv på det svenske håpet.

Men til tross for sølv på både stafetten og lagsprinten, lyktes det ikke for Hellner individuelt i Val di Fiemme. Nå er han klar for revansj i Falun.

29-åringen føler han er godt forberedt, bedre enn tidligere år.

I helgen gikk Hellner inn til en tredjeplass på 15 kilometer friteknikk i Östersund og tok med det sin første pallplass i verdenscupen denne sesongen.

- Det er godt å få et signal på at formen er på vei. Det er ikke lenge til VM nå og det er på tide at formen er i anmarsj, sier Hellner til svenske Aftonbladet.

Overfor avisen forteller Hellner om tunge netter under VM i Val di Fiemme for to år siden. Den gang var ikke formen til svensken som den skulle være.

29-åringen hadde ikke trent riktig.

- Jeg lå våken om nettene og tenkte, hva f*** holder jeg på med.

- I løpet av det året tenkte jeg ofte at langrenn ikke er alt her i livet. Jeg var ikke fokusert og tenkte at det gjør ikke så mye om det ikke går bra, sier han.

Motivasjonen manglet, rett og slett.

- Jeg tenkte at jeg ikke bryr meg, sier Hellner.

Nå er imidlertid motivasjonen på plass igjen.

- Det har føltes bra på trening, selv om man aldri helt vet hvor mye det betyr. Jeg trives med presset. Jeg har jobbet mot VM og ser fram til det.

Hellner har i løpet av karrieren hatt mange tøffe dueller med de norske løperne, spesielt Petter Northug, og i Falun håper nok alle på mer drama.

15 kilometer friteknikk for herrer går av stabelen onsdag 25. februar.

Sjekk hele VM-programmet her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag