*Nettavisen* Sport.

- Målet er å prestere i VM

VIL PRESTERE: Fanny Welle-Strand Horn håper på en formtopp under skiskytter-VM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Timingen kan gi Fanny Welle-Strand Horn VM-suksess.

Fanny Welle-Strand Horn mislyktes i Holmenkollen, men klamrer seg til håpet om at hun finner en formtopp til skiskytter-VM.

For jenta som har vokst opp et drøyt steinkast fra Kollen-løypa er det deilig med noen dager på hjemmebane. Men mye tid til å hvile blir det ikke. Om drøyt to uker går turen til Finland, og Horn er klar på at hun ikke drar dit som turist.

- Det er ikke noe mål å bli tatt ut til VM, det er et mål å prestere der. Jeg gleder meg til det som kommer i mars, sier hun til NTB.

Mesterskapet i Kontiolahti varer fra 5. til 15. mars. Nettopp tidspunktet kan være nøkkelen til at Horn får oppleve suksess à la den overraskende verdenscupseieren i Ruhpolding på nyåret.

- Som regel pleier jeg å være i ganske god form i starten av mars, så det er ikke noen ulempe at det er da VM begynner. Mesterskapet starter med mixedstafett og så sprint, så jeg får ikke noe tid til å gå meg i form der borte. Jeg må være skikkelig «på» fra starten av, sier hun med optimisme i blikket.

Toårssatsing

26-åringen har holdt på med skiskyting i mange år og er en av de rutinerte løperne i Norges kvinnelag. Men den første verdenscupseieren kom altså først i år. Det gir en noe annen inngang til VM enn i tidligere sesonger.

- Det var først og fremst utrolig gøy å få det til. Grunnen til at jeg ikke har lagt opp er at jeg alltid har trodd det var mulig. Seieren var en god bekreftelse på at ting fungerer på sitt beste. Nå ser også andre at jeg ikke bare er en gammel ringrev som går og går og ender opp på 9.-plass hver gang.

- Ville du vurdert å legge opp om du ikke fikk det til i denne sesongen?

- Før jeg tok denne sesongen sa jeg at «nå er det VM på hjemmebane om to år, og dit satser jeg». Jeg har troen på at jeg kan gjøre det bra der. Og nå har jeg også vist at jeg har muligheten. Vi får satse på at det klaffer både i år og neste år, sier Horn.

Trenger hardkjør

Oslo-jenta har følelsen av at hun har mer å gå på, og et klart mål er å stabilisere seg lenger oppe på resultatlistene. Blant utfordringene er å være god fra første løp etter perioder uten konkurranser.

- Jeg vet med meg selv at jeg trenger en del hardøkter før VM-start. Som regel må jeg ha to-tre skirenn hver eneste verdenscupperiode før det løsner. Andreuken er som regel best, så jeg må kjøre noe hardt på den samlingen i forkant av VM. Da tror jeg at både mixedstafett og sprint blir gode distanser.

- Hva annet gjør du fram mot VM-starten?

- Jeg regner med at jeg går ut av denne helgen med en del overskudd, så jeg kommer ganske kjapt i gang med treningen. Det blir en uke hjemme først, og så reiser vi på samling uken før VM. Vi trenger en uke fra hverandre nå for å være 100 prosent klar til en fireukersperiode sammen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag