RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Northug har en negativ påvirkning på fremtidige generasjoner

Sist oppdatert:
Svensk skilegende langer ut mot Petter Northug.

Ti dager før ski-VM i Falun går den svenske skilegenden Gunde Svan ut og kritiserer Petter Northug - igjen.

I et lenger intervju med svenske Expressen.se forteller Svan at selvsikre idrettsmenn som Petter Northug og Zlatan Ibrahimovic har en negativ påvirkning på kommende generasjoner.

- Jeg mener helt klart at jeg ser det i Norge med nordmennene. Når de kom til Skandinavisk Cup i Falun tar de mer eller mindre over hele stadion og går mot kjøreretningen, noe som er forbudt. Men de driter i det og skrenser over sporene, sier Svan.

- Bråkte dere like mye på din tid som skiløper som det de gjør i dag?

- Nei, det her er en ny æra, og det er fremfor alt Northugs fortjeneste. Northug tenner på å presse grensene, og før han fyllekjørte gjorde han det ofte. En ting er å presse grensene, noe annet er å systematisk sette det i system og utnytte de andres gode vilje, til og med lagkammeratene. Det mener jeg ... Det smaker ikke bra, forteller han.

LES OGSÅ:Northug med nytt stikk mot Gunde Svan

Når Expressen spør Svan om hvordan han mener at Northug utnytter andre svarer han følgende.

- Når det gjelder «god sportsånd». Se på Martin Johnsrud Sundby og hvor sur han var på Northug under det norske mesterskapet da han bare hang med på halen og spurtslo alle på slutten. Northug gjorde ikke en dritt av jobben. Det er ingenting som sier at du ikke kan gjøre det på den måten. Det er opp til din egen moral om du kan leve med å snyte dem for gullet på den måten, uten å hjelpe til. Det er hvor man har den grensen selv og jeg oppfatter det som at Northug ikke har den grensen som de andre fordi han vet at han er veldig rask. Det er derfor han utnytter det.

LES OGSÅ:Dette er programmet under ski-VM

Ski-VM i Falun begynner onsdag 18. februar og avsluttes søndag 1. mars.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere