- Verdenscupen sammenlagt er større enn VM

VERDENSCUPEN SAMMENLAGT: Kjetil Jansrud forteller at hans store mål for sesongen er verdenscupen sammenlagt.

VERDENSCUPEN SAMMENLAGT: Kjetil Jansrud forteller at hans store mål for sesongen er verdenscupen sammenlagt. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Kjetil Jansrud har satt seg nye mål for resten av sesongen.

09.02.15 13:40

BEAVER CREEK (Nettavisen): Kjetil Jansrud tok til slutt en etterlengtet medalje under alpin-VM, da han søndag vant sølv i superkombinasjonen.

Nordmannen har vært suveren i fartsdisiplinene denne sesongen, og han gikk inn i mesterskapet som storfavoritt i super-G og utfor.

Etter at medaljefangsten var sikret, kunne Jansrud fortelle at han nå velger å reise hjem fra mesterskapet for å trene i mellom-Europa.

Hjem for å trene
- Jeg drar hjem nå, i stedet for å kjøre storslalåm. For å være helt ærlig: super-G og utfor blir utrolig viktig fremover. Det er «make or break». Jeg har mulighet til å hente hjem to cuper, kanskje tre, sier han til Nettavisen.

Jansrud leder super-G- og utforcupen sammenlagt, og ligger 180 poeng bak østerriske Marcel Hirscher i sammenlagtcupen.

Nordmannen ønsker nå å trene seg sterk nok til å utkonkurrere Hirscher i sammenlagtcupen.

- Jeg tror og håper det blir ordentlig spennende mellom meg og Hirscher i totalcupen. Selv om VM er et stort mål og en stor greie, så er verdenscupen enda viktigere for meg denne sesongen, sier han.

- Nå er jeg på armlengdes avstand til å kunne vinne verdenscupen sammenlagt også, og det har jeg aldri vært i nærheten av tidligere.

Hirscher frykter Jansrud
Hirscher, som tok gullet foran Jansrud under superkombinasjonen i Beaver Creek, frykter konkurransen fra Jansrud.

- Det blir en knallhard kamp mellom meg og Kjetil (Jansrud). Begge har kjørt veldig bra denne sesongen, men også hatt noen renn hvor vi har tapt viktige poeng, forteller Hirscher.

Hirscher er storfavoritt til å vinne storslalåm og slalåm i VM, og han blir selvsagt værende i Beaver Creek en uke til. Det er en uke lenger enn Jansrud, som velger å reise til Europa.

GULLGUTT: Marcel Hirscher har her mottatt gullmedaljen etter superkombinasjonen under alpin-VM i Beaver Creek. Foto: Mark Ralston (Afp / NTB scanpix)

Fordel Jansrud?
Det kan være med på å gi Jansrud en stor fordel inn mot avslutningen på sesongen.

- Hvis du ser sammenlagt i verdenscupen nå, så tror jeg det avhenger av hvilken form vi kommer tilbake til Europa med. Det er så mange som vil avgjøre. Hvis det er isete, så er det fordel meg, forteller han.

Spesielt rennene i Kvitfjell, første helga i mars, tror Hirscher kan bli avgjørende.

- Kjetil er storfavoritt til rennene i Kvitfjell. Det vil bli en tøff kamp, men det har uansett vært en god sesong for meg, fortsetter Hirscher.

Med 12 renn igjen i kalenderen denne sesongen, og kun 180 poeng som skiller de to rivalene, ligger alt til rette for en meget spennende kamp om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Hirscher har vunnet den totale verdenscupen de tre foregående sesongene, mens Jansrud på sin side aldri har klart å vinne den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.