RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi bommet på taktikken

SKUFFET: Henrik Kristoffersen skuffet under førsteomgangen av slalåm-rennet i Beaver Creek, til tross for at en norsk trener satte løypa.
SKUFFET: Henrik Kristoffersen skuffet under førsteomgangen av slalåm-rennet i Beaver Creek, til tross for at en norsk trener satte løypa. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Svak norsk slalåmomgang, til tross for norsk løypesetter.

BEAVER CREEK (Nettavisen): Etter en svak førsteomgang for de norske slalåmgutta, med Henrik Kristoffersen som beste norske på en 9. plass, var det en litt skuffet sportssjef Claus Ryste som forklarte seg for pressen.

Christian Mitter, som er teknikkktrener for de norske gutta, satte løypa i førsteomgangen i Beaver Creek, og man kunne kanskje tenke seg at det ville være en løype som ville passe Kristoffersen og co godt.

Det så det ikke ut til å gjøre.

- Vi må innrømme at vi ikke traff på taktikken der. De har trent mye på disse løypene før mesterskapet. I dag ble vi litt trege. Hvorfor vi blir det, er et tusenkronersspørsmål, sier Ryste til Nettavisen.

Mitter har vært trener for de norske gutta i flere sesonger, og han har fått frem mange gode slalåmkjørere.

Etter førsteomgangen søndag, forteller Ryste at han har snakket med en Mitter som er litt lei seg.

- Mitter har brakt sitt guttene opp fra ingenting og til der de er i dag. Hvis han bommer litt en dag, så er det litt «name of the game», forklarer Ryste.

Kristoffersen lå 1,26 sekunder bak ledende Marcel Hirscher før andreomgangen, noe som var i meste laget, ifølge sportssjefen.

- Henrik er et halvsekund lenger bak enn han burde være. Vi kan ikke lese alt på forhånd. 

- Det er bittert. Vi er ingen gode tapere, men vi må lære oss å bli det. Vi har alltid slått sterkt tilbake, forteller han.

Det skulle vise seg at den vanskelige løypa i første omgang fikk større konsekvenser enn det var mulig å spå på forhånd.

Til slutt endte Henrik Kristoffersen to fattige hundredeler bak pallen, på en bitter fjerdeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere