*Nettavisen* Sport.

- Vi er favoritter ... Dessverre!

FAVORITTER: Trener Alexander Stöckl kan se tilbake på et fantastisk mesterskap med de norske hopperne. Lørdag kveld kan det bli mer å juble for. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Suksessen legger press på Alexander Stöckl og de norske hoppguttene.

FALUN (Nettavisen): Med tre norske hoppere blant de syv beste i torsdagens renn i stor bakke, seiler Norge opp som den favoritten i lørdagens lagkonkurranse i VM i Falun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Før mesterskapet var Norge sett på som en outsider til å vinne gull med blant annet Østerrike og Tyskland foran i køen. Men Rune Veltas superform øker presset på de norske guttene.

- Vi er favoritter - dessverre, humrer Norges landslagstrener Alexander Stöckl til Nettavisen.

- Ting fungerer veldig bra om dagen. Velta er i flytsonen og resten av laget har prestert på et veldig høyt nivå, forteller østerrikeren.

Stöckl erkjenner at de norske hopperne nå har et større press på seg før lørdagen, men er veldig klar på hva han og utøverne skal jobbe med før konkurransen.

- Den største oppgaven for oss blir å fokusere på det vi skal gjøre fremover. Vi må jobbe hardt og ikke tenke på forventingene, forklarer suksesstreneren.

Velta sprer selvtillit
Rune Velta har hatt et fantastisk mesterskap i Falun. Til nå har nordmannen vunnet medalje i samtlige konkurranser. Først tok han gull i normalbakken, dagen etter ble det sølv i miks lagkonkurranse, mens han torsdag tok bronse i stor bakke.

Stöckl tror «hauken fra Lommedalens» prestasjoner gjør at de andre på laget vil heve seg til lagkonkurransen.

- Det øker selvtilliten i laget. Det senker skuldrene til de andre guttene. Det hjelper at hele laget ser hvordan man skal jobbe og utvikle seg. Man kan lære mye av Rune Velta, forklarer østerrikeren.

Velta har selv planen klar for hva han skal gjøre før lørdagens renn.

- Vi må ha troen på det vi driver med og være fokusert på arbeidsoppgavene, sier Velta til Nettavisen.

Bardals store drøm
Anders Bardal lå på andreplass etter førsteomgangen i storbakkerennet, men et skuffende andrehopp gjorde at trønderen til slutt ble nummer 6.

Det er imidlertid lagkonkurransen Bardal har størst forventinger til.

- Det er lagkonkurransen som har vært drømmen hele sesongen. Vi er et lag som hopper bra på ski nå. Vi har muligheter til å kjempe om gullet på en god dag, sier Bardal til Nettavisen.

Lagkonkurransen starter klokken 17.00 lørdag. Nettavisen er selvsagt på plass i bakken og dekker dramatikken.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED
https://www.facebook.com/nettavisensport" data-layout="standard" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="false">

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.