RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORNØYD MED BREDDEN: Alexander Stöckl.
FORNØYD MED BREDDEN: Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

16 norske hoppere på utenlandsoppdrag

Sist oppdatert:
Større bredde enn noen gang, mener landslagssjef Alexander Stöckl.

16 norske hoppere får sjansen i internasjonale renn kommende helg. Sju norske menn hopper verdenscup i Willingen, fire norske kvinner i Hinzenbach. Dessuten stiller fem norske i kontinentalcupen i Zakopane.

I bakhånd er dessuten hopperne som neste uke skal delta i junior-VM i Kasakhstan. Landslagstrener Alexander Stöckl forteller at Rune Velta, Daniel Tande og Anders Jacobsen har trent med Magnus Brevik i både Holmenkollen og Vikersund de siste dagene.

- Rune, Daniel og Anders er godt forberedt til rennene i Willingen. Vi reiser med et annet lag denne gangen, og det blir spennende å se hvordan det fungerer. Alt i alt føler jeg at vi stiller med større bredde enn noen gang, sier Stöckl.

Jacobsen var forrige nordmann på pallen da han vant nyttårshopprennet. I helgen skal han, Anders Fannemel og resten av laget kjempe om nye gode plasseringer i Tyskland.

Full kvote

Tom Hilde har prestert bedre i Japan og får være med videre. Kenneth Gangnes har hoppet inn en kvoteplass via kontinentalcupen, mens Ole Marius Ingvaldsen får sjansen etter to seirer i norgescupen i Meldal sist helg.

- Hvis Ole Marius klarer å hoppe inn poeng i Willingen, kan vi stille med full nasjonal kvote i Vikersund. Det betyr 12 nordmenn i kvalifiseringen. Det ville vært fantastisk, mener Stöckl.

Deltakerne i junior-VM forbereder seg hjemme før avreise til Almaty i helgen. Phillip Sjøen og Johan Forfang kommer dermed ikke til å være med til Willingen, eller til Neustadt helgen etter.

- Laget til junior-VM neste uke er skikkelig spennende, med to utøvere som har vært på et høyt nivå i verdenscupen, mener Stöckl.

Jobber hardt

Landslagstrener Christian Meyer har samlet kvinnelandslaget i Lillehammer tirsdag og onsdag denne uken for å jobbe med hopptekniske ting. Meyer er skuffet over resultatene så langt i 2015, men skal jobbe knallhardt med utøverne denne uken i håp om at resultatene bedrer seg raskt.

Torsdag er det avreise for kvinnelaget til Hinzenbach i Østerrike.

Disse stiller for Norge i helgen:

Verdenscup menn i Willingen: Anders Fannemel (Hornindal), Kenneth Gangnes (Kolbukameratene), Tom Hilde (Asker), Rune Velta (Lommedalen), Daniel Tande (Kongsberg), Anders Jacobsen (Ringkollen), Ole Marius Ingvaldsen (Steinkjer).

Verdenscup kvinner i Hinzenbach: Gyda Enger (Hernes), Line Jahr (Vikersund), Maren Lundby (Kolbukameratene), Anette Sagen (Helfjell).

Kontinentalcup menn i Zakopane: Atle Pedersen Rønsen (Eidsvoll), Tord Markussen Hammer (Tromsø), Fredrik Bjerkeengen (Kolbukameratene), Robert Johansson (Søre Ål), Johan Martin Brandt (Steinkjer). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere