*Nettavisen* Sport.

«Å, nei, nå er det dårlige nyheter»

GÅR LAGSPRINTEN: Maiken Caspersen Falla er tatt ut til søndagens lagsprint i Falun. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Maiken Caspersen Falla fryktet det verste.

21.02.15 13:07

Maiken Caspersen Falla fryktet hun ble vraket til søndagens lagsprint. Klarsignalet fikk hun mens hun lå på massasjebenken.

VMs kanskje vanskeligste uttak er lagene til sprintstafetten. Det kryr av gode løpere på både kvinne- og herresiden, men det er kun plass til to løpere. Fredag kveld ble det klart at Falla blir Marit Bjørgens makker søndag.

Dermed var det Ingvild Flugstad Østberg som fikk den tunge beskjeden om at hun var vraket.

- Det var et veldig, veldig vanskelig uttak å ta, medgir sprinttrener Roar Hjelmeset til NTB.

- Vi har to nesten like gode sprintere. Hadde uttaket vært onsdag så hadde nok Ingvild fått gå. Før sprinten i Östersund ledet hun sprintverdenscupen, men etter den tid har Maiken slått henne i to av to sprinter, så da gikk vi for Maiken, sier Hjelmeset.

Fra massasjebenk til VM-plass

Caspersen Falla fikk beskjeden mens hun lå på massasjebenken fredag.

– Først kom Roar (Hjelmeset) og Egil (Kristiansen) inn, så kom Vidar (Løfshus) og satte seg ned. Da tenkte jeg «å, nei, nå er det dårlige nyheter», men det var det heldigvis ikke. Jeg er utrolig glad og stolt over å få gå. Det har vært en av de store målene for sesongen, sier Falla utenfor utøvernes hotell i Falun.

- Jeg føler veldig med Ingvild. I fjor var det jeg som fikk den tøffe beskjeden, så jeg vet hvordan hun har det. Toppidretten er brutal, sier hun.

Falla ble som kjent vraket fra kvinnenes lagsprint i Sotsji-OL i fjor, selv om hun tok gullet på sprinten noen dager før.

Bjørgen kan takke nei

- Ingvild blir sikkert helt forferdelig å leve med det neste treningsåret nå. For nå skal hun nok gjøre alt for å gå seg inn på teamsprinten igjen til neste mesterskap, sier Falla med et smil.

Alt håp er likevel ikke ute for Østberg. Dersom Bjørgen etter målgang på lørdagens skiathlon melder pass, rykker gjøvikjenta fram i køen.

Medaljeseremonien etter lørdagens skiathlon starter 20.15, mens lagsprinten starter 12.30 søndag.

I forrige VM endte Norge på fjerdeplass i kvinnenes lagsprint. Den gang gikk Falla og Østberg for det norske laget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.