*Nettavisen* Sport.

Astrid: - Jeg ble provosert av Kalla

VANT SPURTEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen går over mål som sølvinner. Charlotte Kalla måtte gi tapt mot den norske jenta. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Og det ble redningen i en meget dramatisk spurt.

21.02.15 17:09

FALUN (Nettavisen): Therese Johaug tok en overlegen seier på lørdagens 15-kilometer med skibytte.

Imponerende var det også av Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som spurtslo hjemmefavoritten Charlotte Kalla og tok et råsterkt VM-sølv i svenskenes egen bakgård.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter rennet avslører hun at Kallas taktikk i sporet til slutt ble det som felte henne i spurten.

- Jeg merket at hun prøvde å sperre meg litt slik at jeg ikke skulle komme forbi. Da ble jeg bare provosert, noe som gjorde at spurten bare ble bedre. Det var dumt, det, sier Uhrenholdt Jacobsen og humrer.

- Ville angripe
Hun oppsummerer sitt eget løp slik:

- Jeg tenkte at det skulle komme noen angrep, og planen var at jeg skulle prøve å følge med så godt jeg kunne. Hvis jeg klarte å bli med opp «Mørdarbacken» andre gang, skulle jeg prøve å kontre. Men det klarte jeg ikke, flirer hun.

Men hun hang med og tok et veldig fortjent VM-sølv,

- Jeg ville bare gå ut og ha det gøy. Jeg bestemte meg for at jeg ikke ville ha det så seriøst, jeg ville bare kose meg og suge inn atmosfæren. Og det var helt utrolig, med så mange nordmenn og svensker. Minuttene bare fløy, og jeg skapte noen fine minner for meg selv i dag, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Sprinttrener Roar Hjelmeset blir stadig trukket frem av Uhrenholdt Jacobsen som en av hennes viktigste støttespillere.

LES OGSÅ:Johaug gråt av glede etter gulldrama

- Utrolig
Etter VM-sølvet var han stolt da han møtte Nettavisen og en klynge andre journalister i pressesonen på Lugnet Stadion i Falun.

- Det er utrolig. Det var ikke dette man tenkte på rundt juletider, at hun skulle klare å være nummer to på duathlon i et VM. Da vi snakket om VM med Astrid selv, flirte og lo hun. Det var helt utenkelig at hun skulle være i nærheten av å kunne gå her i det hele tatt, sier Roar Hjelmeset.

- Jeg ler alltid av ham, flirer hun når Nettavisen forteller om trenerens utsagn.

Hjelmeset forteller at han merket at det har vært en positiv aura over Uhrenholdt Jacobsen den siste tiden.

- Hun har vært i veldig godt humør, ekstremt godt humør, i veldig lang tid. Hun har hatt et avslappet forhold til det som har vært, og tatt ting steg for steg. Vi har bremset og holdt henne igjen så godt vi kunne, det er mye hun har ønsket å gjøre. Hun har stått over mange renn hun kunne tenke seg å gå, og det tror jeg er litt av fasiten når hun står der i dag og har tatt de stegene hun har gjort, sier Hjelmeset.

Klikk på bildet for å forstørre.

MEDALJEJENTENE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Charlotte Kalla. Foto: Matthias Schrader (Ap)


- Imponerende
Landslagstrener Egil Kristiansen stiller seg i rekken av Astrid Uhrenholdt Jacobsen-hyllere etter lørdagens 15-kilometer.

- Det er imponerende, hun har jo hatt et trøblete år. Høsten har ikke vært bra, og forvinteren har hun trent dårlig. Men hun har stolt på seg selv og gjort de rette tingene, selv om hun til tider har vært litt utålmodig. Det skal hun ha all ære for, sier Kristiansen til Nettavisen.

- Sterkt å henge med så godt som hun gjorde?

- Hun hang med og holdt ut. Det ble gått fort da Therese dro til i bakken der, og det er ikke bare-bare å henge med. Men Astrid prøvde, og det var det aldri tvil om at hun skulle gjøre. Hun fikk en luke opp til Charlotte Kalle der, men klarte å ta inn det igjen, og det er veldig, veldig bra gjort.

Kristiansen hyller også Johaug for VM-bragden.

- Det er kanskje et av de beste løpene hun har gått, både teknisk og taktisk. Jeg skjønte det da hun gikk ut på sisterunden. Charlotte lå der og dro og maste, men Therese gikk fint bak og sklei lett. Da skjønte jeg at hun hadde mye krefter, sier Kristiansen.

Den norske kvinnetreneren har grunn til å være fornøyd.

For en start på VM!

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.