*Nettavisen* Sport.

Avslører: Måtte ta intern alvorsprat om Kalla

BLE TEMA: Egil Kristiansen (innfelt) innrømmer at Charlotte Kalla ble et eget tema på det norske lagmøtet denne uken. Foto: Montasje (Getty Images)

Charlotte Kalla (27) ble et tema på de norske jentenes VM-møte.

FALUN (Nettavisen): Svenskene har for alvor fått VM-håpet tent etter at Charlotte Kalla utklasset de norske jentene på 10-kilometeren i Östersund forrige helg.

Kalla var hele 36,4 sekunder foran Norges langrennsdronning Marit Bjørgen i mål.

Nå tror landslagstrener Egil Kristiansen Sveriges gullhåp ga de norske jentene en kraftig vekker i Östersund.

- For jentene tror jeg det bare er bra. Noen ganger må man få seg en i trynet for å våkne, sier Kristiansen til Nettavisen.

Han får støtte av landslagssjef Vidar Løfshus.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg tror det er en liten vekker for dem. De har vunnet helg etter helg, og plutselig er Kalla der og slår dem ganske solid. Det tror jeg gjør at de er enda mer skjerpet inn mot det som skal skje på torsdag, lørdag og resten av mesterskapet, sier Løfshus til Nettavisen.

Tok opp Kalla på møte
Slik tenker også Marit Bjørgen. Hun tror først og fremst det er bra for sporten at Kalla virker å være tilbake i knallform.

- Det er viktig for sporten vår og stemningen her i Falun. Det er også en påminnelse om at det ikke bare er å hente medaljer for oss, og jeg tror alle blir ekstra skjerpet av dette, sier Bjørgen.

Faktisk ble Kalla et tema da landslagsledelsen innkalte de norske jentene til et møte denne uken. Da hadde de en alvorsprat om at det ikke blir så enkelt å vinne gull som mange kanskje har spådd.

- Da snakka vi om det, vi gjorde det. Jeg tror det skjerper dem, og det er nok en oppvåkning om at dette ikke blir en gåtur i parken, sier Løfshus på godt norsk.

- Enorm form
Therese Johaug gikk ikke inn på hva som ble sagt under møtet da Nettavisen spurte på fredagens pressekonferanse, men den norske jenta legger ikke skjul på at hun og lagvenninne lot seg imponere av deres svenske rival i Östersund.

- Charlotte viste en enorm form på 10-kilometeren i Östersund. Hun kommer til å være helt oppe i tetkampen på lørdag. Hun har funnet tilbake til den godformen hun hadde på sitt beste i fjor. Det blir tøff kamp mot henne på lørdag, og hun er nok den jeg ser på som den største utfordreren av de utenlandske, sier Johaug til Nettavisen.

Overrasket Kristiansen
Landslagstrener Kristiansen innrømmer at han var overrasket over at avstanden ble så stor opp til den svenske jenta på 10-kilometeren.

- Det er overraskende at differansen skulle være så stor, sier Kristiansen.

Han utdyper slik:

- Differansen er stor, men samtidig har vi hatt løpere som har vunnet med tilsvarende differanse tidligere i vinter. Det er mange som har lurt på hvordan Marit skulle klare å tette gapet til Therese, men den neste uken var det plutselig Marit som vant med tilsvarende differanse, så det svinger, forteller Kristiansen.

Som Ronan Keating helt korrekt synger: «Life is a rollercoaster».

Suksesstreneren legger imidlertid til at de bruker lite krefter på den svenske jenta før lørdagens renn.

- Vi snakker mest om det vi skal forbedre og vår jobb. Vi snakker ikke så mye om andre, men vi konsentrerer oss mer om det vi får gjort noe med og det er våre egne prestasjoner, sier Kristiansen.

Kvinnenes 15-kilometer med skibytte starter 13.00, og Nettavisen følger rennet.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED
https://www.facebook.com/nettavisensport" data-layout="standard" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="false">

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.