RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKADET: Johannes Thingnes Bø avslørte at han har vært skadet under hele VM.
SKADET: Johannes Thingnes Bø avslørte at han har vært skadet under hele VM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Bø avslørte hemmelig VM-drama

- Hadde jeg sagt det tidligere, hadde det ikke blitt snakket om annet i to uker, sier skiskytteren.

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Johannes Thingnes Bø ble bare nummer seks på fellesstarten i VM søndag, men totalt sett har unggutten levert et meget sterkt mesterskap i Finland.

Han ender som Norges eneste gullvinner. Det skjedde på sprinten.

Han fikk med seg et sølvmedalje fra herrenes stafett og på mixedstafetten, som åpnet VM i Kontiolahti for rundt to uker siden, ble det bronse på 21-åringen og laget.

Skadedrama
Søndag avslører imidlertid Thingnes Bø at VM fort kunne blitt en stor nedtur. På trening før mixedstafetten holdt nemlig unggutten på å skade seg og få mesterskapet ødelagt.

- Det kunne fort gått dårligere for min del. Jeg holdt på å knekke tommelen forrige onsdag. Dette kunne fort blitt et mesterskap uten meg. Det gikk heldigvis bra, avslører 21-åringen.

- Jeg skulle inn i boden for å skifte, men så ble jeg sur, fordi det var vått over alt og jeg fikk ikke skiftet til noe tørt på beina. Jeg skulle flytte meg og da skled jeg og landet på tommelen. Der og da trodde jeg den knakk og den har vært forstuet og hoven side, forteller Thingnes Bø videre.

Ja, en fellesstart der ingen har lyst til å gå først. Gjelder å skyte fult på de to siste skytingene, men klarer ikke. Masse bra, men ei skyting ødelegger litt.

- Hemmelig
Han forteller at skaden har preget ham litt under VM i Kontiolahti.

- Jeg har måttet gjøre noen forandringer på ståstillingen. Jeg var faktisk inne på tanken om å si fra meg plassen på mixedstafetten, sier den unge skiskytteren om skadeproblemene.

- Hvorfor har du ikke sagt noe om dette tidligere?

- Nei, da hadde dere (pressen, red anmerk.) snakket om noe annet i to uker. Vi har klart å holde dette hemmelig og jeg har klart meg gjennom VM, selv om tommelen fortsatt er litt forstuet.

- Ga bort sølvet
Alt i alt er 21-åeringen storfornøyd med mesterskapet i Kontiolahti.

- Jeg gjør bare ett dårlig løp her, det er 31.-plassen på jaktstarten. Ellers er jeg topp sju i alle renn. Det er helt kanon, jeg har også tre medaljer, en av hver valør, så samlingen er komplett, sier han.

- Helt komplett er den likevel ikke, Johannes?

- Nei, det stemmer. Jeg ga fra meg sølvet fra stafetten, så den har jeg ikke, svarer han.

Thingnes Bø var svært skuffet etter at det bare ble sølv på stafetten lørdag og varslet at han ville gi bort sølvmedaljen til en fan i publikum. Det løftet holdt han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere