RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Bare Northug gjør det verdt å se på VM»

LAGER LIV: Petter Northug er kjent for å lage liv både før, under og etter konkurranser. Nå er han klar for å ta VM-medaljer hos «söta bror».
LAGER LIV: Petter Northug er kjent for å lage liv både før, under og etter konkurranser. Nå er han klar for å ta VM-medaljer hos «söta bror». Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
- Mange vil si at VM er mislykket uten Northug-gull.

Onsdag braker det løs med ski-VM i Falun. 

Norske idrettsstjerner i langrenn, hopp og kombinert skal kjempe om medaljer i vårt naboland i øst.

Men hva skal til for at det norske folk er fornøyd med den norske VM-innsatsen? Tirsdag morgen fortalte herrenes landslagstrener i langrenn, Trond Nystad, at de ville være fornøyd hvis alle løperne holdt seg friske og de var med å kjempet om medaljer i alle øvelser.

Kvinnenes landslagstrener, Egil Kristiansen, fulgte forsiktig opp med at de var fornøyd hvis jentene fikk ut 100 prosent under øvelsene. Så fikk de se om det holdt til to, ett eller null gullmedaljer. Totalt skal det kjempes om seks gullmedaljer i langrenn.

Trenernes interne mål er trolig høyere. Det er det i hvert fall hos mange nordmenn, som i de neste ukene skal benke seg foran TV-en, eller bare få oppdateringer av sportsinteresserte kolleger i lunsjpausen.

- Vil ha Northug-show
De ønsker underholdning. De ønsker at Petter Northug skal lage show både før, under og etter konkurransene. Gjerne rettet mot sine svenske konkurrenter - eller Gunde Svan.

- Det må jeg si meg helt enig i! forteller Sindre Wiig Nordby til Nettavisen. Han er tidligere langrennsløper og sitter i juryen for verdenscuprennene i Drammen og Holmenkollen, i tillegg til at han blogger om ski-relaterte saker hos Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKAPER INTERESSE: Petter Northug har skapt mye blest om langrennssporten, som her på pressekonferansen i Östersund rett før VM.


- For mange nordmenn så er det nettopp den utenomsportslige underholdningen produsert av Northug før, under og i etterkant av en seier som er den viktigste opplevelsen. «Hvordan skal han show'e på oppløpet denne gangen? Hvordan kommer han til å terge svenskene? Hva slags kommentarer roper han ut i målområdet?» forteller han, og fortsetter: 

- Therese (Johaug), Marit (Bjørgen) og Martin (Johnsrud Sundby) er ikke personer som lager show i og utenfor selve konkurransene. Ingen andre langrennsløpere, heller. For de som ikke er så interessert i selve langrennsporten så er det bare Northug som gjør langrenn verdt å se på, og de bryr seg heller ikke så mye om de andre VM-løpernes resultater. Ergo vil det for dem være nedtur om Northug ikke tar gull, selv om resten av den norske troppen tar flere gull, mener Nettavisen-bloggeren.

- Mislykket uten Northug-gull
Wiig Nordby oppsummerer med at den såkalte «Northug-gruppen» vil mene at VM ikke har vært «vellykket» uten Northug-gull. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JAKTER GULL: Petter Northug er medaljekandidat i alle øvelsene han skal gå under VM i Falun.


- Samtidig har du gruppen nordmenn som er genuint interessert i langrennssporten og for dem vil nok VMs «vellykkethet» være basert på antall medaljer uavhengig av Northug-gull, forteller 26-åringen.

Han forteller også at det vil være en gruppe mennesker som vil være godt fornøyd hvis Northug ikke tar noen gullmedaljer i Falun.

- Så har du gruppen nordmenn som misliker Northug og som vil godte seg grovt om han mislykkes i VM. For dem vil VM kanskje bare være vellykket om Northug ikke tar gull mens resten av VM-troppen lykkes, sier han.

De som vil se Northug ta gull under VM burde følge med på lørdagens skiathlon, skal vi tro Wiig Nordby. Han mener trønderen har størst medaljesjanser på fellesstarten med skibytte.

Du finner flere ski-relaterte innlegg på bloggen til Wiig Nordby.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere