Bjørgen: - Håper Sverige får et VM-gull

HÅPER PÅ SVENSK GULL: Marit Bjørgen håper Sverige får et VM-gull på hjemmebane. Her sammen med Heidi Weng og Ragnhild Haga (t.v.).

HÅPER PÅ SVENSK GULL: Marit Bjørgen håper Sverige får et VM-gull på hjemmebane. Her sammen med Heidi Weng og Ragnhild Haga (t.v.). Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Men langrennsdronningen jakter VM-gull på tirsdagens 10-kilometer.

23.02.15 10:13

Mandag møtte langrennsjentene som skal gå tirsdagens 10-kilometer i friteknikk pressen.

De er klare for å ta Norges fjerde VM-gull på kvinnesiden i langrenn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er Marit Bjørgen, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og tittelforsvarer Therese Johaug som skal forsvare de norske fargene.

- Vi har et sterkt lag på papiret, og vi er optimister. Vi kommer likevel til å møte sterkere konkurranse nå enn vi har gjort under verdenscupen tidligere i vinter, også på 10-kilometeren, forteller landslagstrener Egil Kristiansen.

- Ikke bekymret
Bjørgen hadde en tung dag i sporet på 15-kilometer fellestart med skibytte på lørdag, men forteller at hun ikke er bekymret for egen form.

- Jeg hadde rett og slett en veldig dårlig dag og klarte ikke å henge med. Jeg hadde planlagt å gå i går (lagsprinten), men valgte å stå over det. Nå har jeg hatt to veldig rolige dager å komme meg på, forteller Bjørgen.

Norge har tatt totalt seks gull hittil i VM. Sverige har ingen medaljer av edleste valør på hjemmebane.

- Vi har et vanvittig godt lag og vi har hatt en veldig god start. Men vi er bare halvveis, sier Bjørgen. Rognes-ekspressen håper at også svenskene skal få et VM-gull i løpet av mesterskapet i Falun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TIRSDAGENS LAG PÅ 10-KILOMETEREN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Heidi Weng og Marit Bjørgen. Therese Johaug var ikke tilstede på mandagens pressekonferanse i Falun. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


- Sverige hadde fortjent en gullmedalje. Det er fremdeles tre konkurranser igjen. Vi får håpe de får gullet sitt, sier Bjørgen.

VM-debutant
24 år gamle Ragnhild Haga skal gå sin første VM-distanse på seniornivå når hun begir seg ut på tirsdagens distanse.

- Ventetiden har vært lang. Det skal bli moro å få gå selv. Bare å komme med på det norske laget må man være veldig god, forteller Haga.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.