Bjørgen avviser tanken om seks VM-gull

I VM-FORM: Marit Bjørgen vant lørdagens sprintfinale foran Maiken Caspersen Falla og svenske Stina Nilsson på tredje i Östersund lørdag.

I VM-FORM: Marit Bjørgen vant lørdagens sprintfinale foran Maiken Caspersen Falla og svenske Stina Nilsson på tredje i Östersund lørdag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Jeg er forberedt på å tape noe.

14.02.15 16:44

Lørdag tok Marit Bjørgen (34) sin verdenscupseier nummer 72 på sprinten i Östersund. At hun vinner rubbel og bit i Falun-VM, tror imidlertid ikke langrennsdronningen.

Bjørgen kaller den muligheten for rene spekulasjoner. Hun tror ikke at det er mulig å vinne seks gull.

- Nei. Jeg er forberedt på å tape noe. Det er så mye som skal klaffe, både med ski og alt. Fordi om man føler at man er i veldig bra form, så kan man ha en dag der ting er litt tyngre. Da blir det tøft.

- Du vant det aller meste i årets Tour de Ski?

- Alt er mulig, men jeg ser for meg at det blir ganske tøft.

Plan A er uansett at Bjørgen stiller på alle seks distanser i VM. Det er lagsprinten som henger i den tynneste tråden om noe skal prioriteres bort.

Det meste Bjørgen har vunnet i ett og samme mesterskap tidligere er fire gull og ett sølv. Det skjedde både i VM 2011 og VM 2013.

Spent

Bjørgen var ganske skeptisk med tanke på egne muligheter foran lørdagens sprint i Östersund. Det skyldtes en spesiell løype der god utgangsfart var viktigere enn normalt. Fredag trodde hun ikke at løypa var noe for henne i det hele tatt.

Da det kom til stykket var den gamle eldst likevel. Maiken Caspersen Falla ble nummer to, mens svenske Stina Nilsson ble nummer tre. Kari Vikhagen Gjeitnes, Ingvild Flugstad Østberg og Celine Brun-Lie fulgte på de neste plassene.

Finaleheatet ble nokså rødt, hvitt og blått.

- Jeg var veldig spent foran denne dagen. Jeg kom rett ned fra høyden, og da kan det gå begge veier. Jeg synes at jeg gikk bedre og bedre utover dagen, og jeg hadde fart i kroppen. Synes hadde gode starter og var veldig heldig i finalen, sa Bjørgen.

Gleder seg

Søndag er det 10 kilometer fri teknikk på programmet i Falun.

- Jeg er veldig fornøyd med sprintform, og så må jeg si at jeg gleder meg til søndag for å se om det fungerer på lengre distanser.

- Er du bedre enn noen gang?

- Jeg har følt meg bra i sommer og høst, har tatt noen steg og synes at jeg fikk vist det i Tour de Ski. Det er vanskelig å sammenligne år for år. Jeg har følt meg bra før også. Men de yngre blir bedre de også, og jeg holder fortsatt dem bak meg i nye og ne. Det tyder på at det ikke er noe dårligere enn før om åra. I dag fungerte det bra, og det er en god følelse å ta med seg, sa Bjørgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.