RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørgen forbannet på dopingspekulasjoner

Marit Bjørgen. FOTO: NTB scanpix
Marit Bjørgen. FOTO: NTB scanpix Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
De norske skijentene føler seg utpekt etter at dansk lege hevder at løpere var dopet i VM i 2013.

Det er FIS-legen Rasmus Damsgaard som kommer med uttalelsene om at medaljevinnere fra VM i Val di Fiemme i 2013 var dopet.

- Spekulasjonene gjør meg forbannet, sier Marit Bjørgen ifølge svenske Expressen.

Bjørgen dominerte totalt i VM i Val di Fiemme. Fire gull og to sølv ble fasiten for skidronningen. 

- Alle vi som sto på podiet under VM i Val di Fiemme er anklaget med disse uttalelsene. På kvinnesiden var det veldig stor norsk dominans, så Damsgaard peker ut oss nordmenn, (Ida) Ingemarsdotter og (Charlotte) Kalla. Det er oss han retter sine beskyldninger mot, fortsetter Bjørgen.

Bjørgen, som vunnet det som er for en kvinnelig skiløper, er i strålende form og ingen vil bli overrasket om trønderen fyller opp bagasjen med nye gullmedaljer under ski-VM i Falun.

Bjørgen manglet bare sammenlagtseieren i Tour de Ski for å gjøre pokalhylla perfekt. Det fikset hun overlegent tidligere i år.


Mandag uttalte Bjørgen at hun vil gå alle VM-renn.

Det er ikke første gang Bjørgen blir konfrontert mot ulovlige virkemidler. Tidligere har blant annet den polske skistjernen Justyna Kowalczyk vært krtitisk mot Bjørgen astma-medisiner.

- Jeg blir irritert og frustrert. Det han holder på med er rene spekulasjoner. Han har ikke noe konkret å komme med. Hvis han hadde det, ville det vært annerledes. Nå er jeg forbannet på spekulasjonene, fortsetter Bjørgen.

23. juli i fjor mottok Bjørgen den prestisjetunge Fair Play Mecenate-prisen for 2014. Den prisen ble hun belønnet med på bakgrunn av sin innstilling og holdning i langrennssporet, men også fordi hun er et sunt forbilde.

Damsgaard mente det var ulovlige rusmidler som anitdoping-organisasjoner ikke kan oppdage.

Det er flere enn Bjørgen som reagerer på de kontroversielle påstandene. Maiken Caspersen Falla, som tok bronse i Val di Fiemme, er heller ikke fornøyd.

- Du føler deg utpekt. Man blir mistenkeliggjort og jeg mener dette er veldig urettferdig. Bare sjekk ut hvor mange dopingtester jeg har gjort, sier Falla.

De norske skijentene er for tiden i italienske Seiser Alm og lader opp til VM.

Ski-VM i Falun starter 18. februar.

Lik Nettavisen Sport på Facebook her og få de beste sportssakene i feeden din!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere