RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BEKYMRET: Ole Einar Bjørndalen er bekymret for Petter Northugs VM-form.
BEKYMRET: Ole Einar Bjørndalen er bekymret for Petter Northugs VM-form. Foto: Alessandro Trovati (Ap / NTB scanpix)

Bjørndalen frykter for Northugs VM-form

Tror Petter Northug trenger en plan B.

Petter Northug reiser hjem fra et høydeopphold for å gå NM-sprint. Det frykter Ole Einar Bjørndalen (41) kan gå utover langrennskongens VM-form.

- Jeg kan ikke ta stilling til at Skiforbundet kaller hjem Petter fra høydesamling, for jeg kjenner ikke avtalene de har gjort før Petter dro til høyden. Men på generelt grunnlag kan jeg si at å avbryte et høydeopphold, er kritisk i forhold til det mesterskapet du har foran deg som høydeoppholdet skal bygge opp formen til, sier Bjørndalen til Sporten.com.

Bjørndalen har ofte ladet opp i høyden. Og det med stor suksess. Nå er skiskytteren spent på hvordan det avbrutte høydeoppholdet vil påvirke Northug under ski-VM i Falun midt i februar.

- Det kan bety at han ikke når toppformen hundre prosent...så da må Petter ta i bruk en plan B, noe han alltid pleier å ha, sier Bjørndalen.

– Jeg kan ikke huske at jeg har lyktes uten høydetrening når jeg skal prestere optimalt i mesterskapet, fortsetter medaljegrossisten.

Northugs trener, Stig Rune Kveen, sier at Northug går glipp av tre høydedøgn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere