RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GULL OG BRONSE: Johannes og Tarjei Bø feirer i VM.
GULL OG BRONSE: Johannes og Tarjei Bø feirer i VM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Da gullgutten var 16 bestemte brødrene seg

Sist oppdatert:
Lørdag gikk drømmen i oppfyllelse.

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Lørdag gikk 21 år gamle Johannes Thingnes Bø til topps under sprinten i skiskytter-VM i finske Kontiolahti. Med seg på pallen fikk han storebror Tarjei Bø.

Storebror, som har slitt med sykdom inn mot mesterskapet, ble nummer tre. De to gutta hadde før lørdagens øvelse allerede en bronse i samlingen fra dette VM, den kom på mixed stafett torsdag.

- Snakket om det
I pressesonen etter løpet innrømmer de to Stryn-gutta at det å kunne stå sammen på pallen i et VM, er noe de har drømt om i mange år. Nå går den drømmen endelig i oppfyllelse.

- Dette har vi snakket om siden Johannes var 16-17 år og begynte å vinne renn. Han hevdet seg i juniorrenn og vi vant begge langrenn, også. Vi har vunnet mye av det samme opp gjennom årene og tenkte at vi skulle klare å stå sammen på pallen i et VM. I dag klarte vi det, sier Tarjei til pressen.

For Johannes presset tårene på, da det ble klart at gullet var hans.

- Jeg kjente et grøss over ryggen og tårene presset på. Det var en helt spesiell følelse, som jeg aldri har hatt før, sier 21-åringen om prestasjonen.

- Blir litt grining
Den fem år eldre storebroren har tidligere felt tårer i mesterskapssammenheng og mener det er en helt naturlig del av idretten.

- Vi brenner for dette, selv om vi også liker å ha det artig. Innerst inne er vi knallharde utøvere og da blir det litt grining, mener 26-åringen.

Gratulasjonene til de to brødrene har ikke latt vente på seg og mens løpet fortsatt pågikk, fikk de frammøtte på stadion stadig se bilder av Johannes Thingnes Bø som tastet på mobilen.

- Det er moro å gjøre det bra og gøy at folk får det med seg. Jeg får bruke resten av dagen på å svare på meldinger. Det duret i lommen min hele tiden, sier han om alle gratulasjonene.

- Skjønte ikke
Da han kom i mål, trodde ikke 21-åringen det skulle holde til gull.

- Jeg skulle helst hatt fult hus. Jeg trodde ikke det skulle holde til seier. Jeg skjønte det egentlig ikke før rundt ti minutter etter at jeg kom i mål. Jeg fikk ikke en gang med meg at Martin Fourcade hadde bommet flere ganger, forteller unggutten.

Storebror Tarjei var omtrent like stolt over lillebror, som han var over sin egen prestasjon.

- Jeg digger ham som person og som utøver. Jeg er god under press, men han er tydeligvis vel så bra.

Han innrømmer likevel at bronsen også henger svært høyt.

- Jeg tok bronse på sprinten for fire år siden, også. Da var jeg best i verden, det er jeg ikke nå. Så dette smaker bedre. Gullet i Nove Mesto (2013) henger kanskje høyest, da hadde det også vært mye trøbbel med formen i forkant. For meg er dette som gull, selv om Johannes er kongen, sier han.

Ligger bra an
Seieren lørdag betyr også at Thingnes Bø har et glimrende utgangspunkt før søndagens jaktstart. Storebror Tarjei har også nok en medalje innen skuddhold. Han lover lillebror kamp om gullet.

- Vi ligger superbra an. Johannes går ut litt ensom i tet, men jeg har mange rett bak meg. Jeg har skut godt så langt i mesterskapet, så vi får håpe det fortsetter. Jeg lover 20 treff, eller, i hvert fall 18-19, sier Tarjei.

- Jeg har hatt for vane å kunne bomme på tre-fire skudd på siste skyting og likevel vinne, jeg har litt å gå på, kontrer lillebror.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere