RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor dominerer norske jenter i langrenn

DOMINERER: Denne sesongen har Norge vært totalt overlegen andre nasjoner på kvinnesiden, ofte med Marit Bjørgen på topp, Therese Johaug på andreplass og Heidi Weng på tredjeplass, som her under Tour de Ski.
DOMINERER: Denne sesongen har Norge vært totalt overlegen andre nasjoner på kvinnesiden, ofte med Marit Bjørgen på topp, Therese Johaug på andreplass og Heidi Weng på tredjeplass, som her under Tour de Ski. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Åge Skinstad har svaret – og det har han lånt av Bjørn Dæhlie.

I forrige uke skrev Nettavisen om den norske dominansen på damesiden i langrenn. Norge kan denne sesongen slå en rekord som Russland satte i 1995, da Jelena Välbe fikk med seg fire andre russiske jenter øverst på sammenlagtlisten i verdenscupen.

Norge kan med litt klaff ende opp med de seks øverste plassene.

Langrennssjef Åge Skinstad forklarer Nettavisen hva han mener er årsaken til suksessen.

- Det er morsomt at det går så bra. Vi har lykkes med å klare å sette oss nye, tøffe mål hvert år. De målene går ikke bare på rene resultater, men hvilke prestasjoner som må forbedres for å nå målene, forteller Skinstad.

Nøkkelen ligger i forandring. Det høres enkelt ut, men er slett ikke det. Bare spør hva man har å si om dette i fotballklubber som Rosenborg og Liverpool, som dominerte hver sin nasjonale liga i et par tiår før nedturen kom.

- Du må si som Bjørn Dæhlie: Du er ikke best. Du har vært best eller du kan bli best. Det er ikke noe du er, sier Skinstad til Nettavisen.

Langrennssjefen mener at det viktigste for å lykkes er å utvikle seg videre.

- Du kan ikke hvile på laurbærene. Du må ikke falle for fristelsen til å gjøre det samme som i fjor. Det er dette som gleder meg mest å se, at både løpere og støtteapparat griper tak i det nye år etter år. Det er en ganske stor utfordring å ha fokus på endringer når du er best, konstaterer Skinstad.

LÅNER AV DÆHLIE: Åge Skinstad liker Bjørn Dæhlies slagord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere