RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor tror Svindal på utformedalje

MEDALJESJANSER: Aksel Lund Svindal har gode medaljesjanser under lørdagens utforrenn, skal vi tro han selv og landslagstrener Håvard Tjørhom.
MEDALJESJANSER: Aksel Lund Svindal har gode medaljesjanser under lørdagens utforrenn, skal vi tro han selv og landslagstrener Håvard Tjørhom. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal er i ferd med å finne godfølelsen.

BEAVER CREEK (Nettavisen): Aksel Lund Svindal imponerte voldsomt under torsdagens super-G-renn i VM.

Nordmannen, som har vært skadet hele sesongen, gjennomførte sin første konkurranse for vinteren, og han havnet på en imponerende 6. plass.

Det har gjort at nordmannen seiler opp som medaljekandidat under lørdagens utforrenn i Birds Of Prey-bakken.

Offensiv Svindal
Svindal selv innrømmer at han har et håp om at medalje kan være innen rekkevidde lørdag.

- Jeg har mye bedre muligheter enn jeg hadde i super-G, sier Svindal til Nettavisen.

Svindal innrømmer at han ble litt reservert og passiv i de svingete partiene under super-G-rennet, men han tror han har bedre muligheter i utfor, da glipartiene passer ham bedre.

- Der går det ikke så mye på reflekser (som i super-G), og i utfor rekker du å se hva du skal gjøre. Jeg mangler rennfølelsen, og jeg føler meg rusten. Når jeg nå står på start og ser nedover bakken, så er jeg usikker på hva jeg skal gjøre nedover. I glipartiene har jeg mer tid til å kjenne på det, fortsetter Svindal. 

- Aksel er rå
Landslagstrener Håvard Tjørhom ble mektig imponert over hva Svindal presterte i super-G, og han mener han ser forbedring hos Svindal for hver dag som går.

Tjørhom er enig i at Svindal har mer å gå på i de svingete partiene i løypa, men at han er god i enkelte faser av løpet.

- Han er helt rå på glipartiene. Dette er en bakke han har jobbet veldig mye med, spesielt mentalt, etter 2007 og frem mot dette mesterskapet, forteller Tjørhom til Nettavisen.

Han mener også det er gode muligheter for at Svindal vil kjempe helt i toppen under lørdagens utforrenn.

POSITIVT: Landslagstrener Håvard Tjørhom mener Svindal er helt rå!


- Han har vært litt opp og ned, litt ustabil på treningene. Samtidig viser han i enkelte seksjoner at han har farten inne. Jeg tror han kan havne helt i toppen om han får til et bra løp. Etter torsdagens renn, så viser han i hvertfall at han er tilbake blant de aller beste, sier en optimistisk landslagstrener. 

Har mer inne
Og Svindal selv erkjenner også at han følte seg mye lettere i kroppen etter å ha kommet i mål under super-G-rennet.

- Å komme i mål og se grønt lys på tavla, det var helt sykt! Jeg trodde ikke helt på det underveis. Følelsen min tilsa at jeg kunne kjøre mye fortere, sier en offensiv Svindal.

Underveis i super-G-rennet forteller han at han følte det ikke gikk raskt nok, og det lover positivt i forhold til at han har mer på laget.

- Det kjentes ikke ut som jeg hadde nivået inne. Jeg prøvde å kompensere med å gi gass, da. I mellompartiet virket det som jeg var helt på høyde med de som vant, sier Svindal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere