RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette betyr Kallas hanske-hemmelighet

ORD: Charlotte Kalla har skrevet oppmuntrende ord på hanskene.
ORD: Charlotte Kalla har skrevet oppmuntrende ord på hanskene. Foto: Christof Stache (Afp)
Sist oppdatert:
Charlotte Kalla har ord som «Power» og «Lommelykt» skrevet på hanskene sine.

FALUN/OSLO (Nettavisen): Charlotte Kalla ser ut til å gjøre et av sine beste mesterskap noen sinne på hjemmebane i Falun. Den svenske skiløperen har så langt vunnet 10-kilometer fri teknikk, vært med på å ta sølv i stafett og sikret bronse på 15-kilometer skiathlon.

En av sakene som har dukket opp den siste tiden, er at Kalla har skrevet mange forskjellige ord på hanskene sine. Flere av ordene er lett å forstå hvorfor er skrevet der. Dette er ord som «Vilje», «Kjærlighet», «Modig» og «Power».

- Dette er ord som jeg pleier å ha med meg. Både når jeg forbereder meg til trening og når jeg går renn, forteller Kalla til svenske Expressen.

«Lommelykt»
Men ett av ordene skiller seg ut fra de andre. På den ene hansken står det nemlig skrevet det svenske ordet «Ficklampa», som på norsk betyr «Lommelykt». Kalla har lenge valgt å ha det som en liten hemmelighet hva dette ordet betyr for henne.

Nå røper hun likevel betydningen.

- Jeg vet ikke egentlig om jeg vil si hva det betyr, men her kommer det: Det beskriver så himla bra det fokuset man må ha. Lommelyktens lys er der jeg skal holde fokus. Det bortenfor, det skal jeg la være i fred, sier den svenske langrennsdronningen.

Bjørgens tiger
Fra før av er det kjent at Marit Bjørgen bruker en tiger for å motivere seg selv under renn.

Under VM i Val di Fiemme for to år siden, kunne man se at den norske gullgarantisten også bruker hanskene aktivt for å skaffe seg motivasjon under løpene. Med en tiger sydd inn i hanskene, var Bjørgen nærmest ustoppelig i Italia, og endte opp med fire gull og en sølv.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere