*Nettavisen* Sport.

Dette lukter gull, Moan!

KJEMPEHOPP: Magnus Moan hevet seg betraktelig til konkurransen. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

Magnus Moan med kjempehopp i storbakken i Falun.

26.02.15 11:00

FALUN/OSLO (Nettavisen): De norske kombinertguttene var ikke helt fornøyde med hva de presterte i den lille bakken tidligere i VM. Det skulle revansjeres torsdag, denne gang i den store bakken i Falun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Magnus Moan virker til å være den de norske må stole på når langrennet starter senere torsdag. Moan gjorde et veldig bra hopp i storbakken. Nordmannen hoppet hele 125,5 meter, og har store medaljesjanser når guttene skal gå langrenn senere torsdag. Han går ut 47 sekunder bak ledende Bernhard Gruber fra Østerrike.

Gruber leder rennet etter et hopp på 133 meter. Jason Lamy Chappuis ligger på andreplass etter et hopp på 129 meter. Han går ut fem sekunder bak østerrikeren. Francois Braud er nummer tre, syv sekunder bak Gruber.

- Uten selvtillit
Til tross for å ha gjort et kjempehopp, var Moan noe irritert da han ble intervjuet av NRK etter hoppet sitt.

- Jeg hopper uten selvtillit for tiden. Jeg er litt forbannet over at jeg ikke kan levere slike hopp hele tiden, for jeg har det inne, sier han til NRK.

Moan er likevel fornøyd med å ha fått ut sitt beste i konkurranse, og selv om det blir tøft, vil han gå for gullet.

- Jeg er spent på hvordan løypa er, men jeg må ha en maksimalt god dag for å kjempe om gullet.

Graabak skuffet
Mikko Kokslien ble vraket til torsdagens renn. Han ble også vraket til rennet i normalbakken, men fikk sjansen i lagkonkurransen. Torsdag var Jan Schmid inne igjen på det norske laget. Også Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen og nevnte Moan fikk tillit torsdag.

Jørgen Graabak var første norske hopper ut. Graabak er kjent for å være best i langrennssporet, men etter et hopp på 116,5 meter, går han ut hele 1.34 bak ledende Gruber. Selv for Graabak virker dette for langt å ta igjen, og den regjerende olympiske mesteren skal slite med å kopiere bragden fra Sotsji.

LES OGSÅ: Reagerte på mutt Northug: - Er dette en minnestund?

Moan imponerte
Magnus Moan hoppet svakt i prøveomgangen, men når det gjaldt som mest, vartet han opp med et kjempehopp. Moan hoppet hele 125,5 meter, og går ut bare 47 sekunder bak lederen på en fjortendeplass. Moan er med det en av favorittene til å vinne løpet. Det er 40 sekunder opp til pallen for Moan.

Den vanligvis stabile hopperen Håvard Klemetsen skuffet dessverre torsdag. Med et hopp på 127,5 meter skal det mye til for at Klemetsen blir å regne i gullkampen i langrennet senere torsdag. Nordmannen ligger på en syvendeplass, 25 sekunder bak Gruber, men regnes ikke som en av de beste i langrennsporet.

Jan Schmid, som tok plassen til Mikko Kokslien i torsdagens renn, fikk det heller ikke til å fungere topp torsdag. Schmid starter langrennet 1.21 bak teten.

LES OGSÅ: - Skal man bli en del av det norske samfunnet, må man lære seg språket

Watabe lengst
Japaneren Yoshito Watabe hoppet torsdagens lengste hopp, på hele 134 meter. Han hadde likevel litt gode forhold, og ble dermed trukket en del poeng i vindkompensasjon. Watabe ligger med det bare på en fjerdeplass etter hoppingen.

Eric Frenzel ligger på sjetteplass etter hoppingen, og går ut 24 sekunder bak ledende Gruber. Frenzel blir å regne blant favorittene når langrennet starter klokken 15.15 torsdag.

Alle VM-øvelsene følger du live hos Nettavisen her.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.