RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette sa Bjørgen til Kalla

GRATULERTE: Marit Bjørgen gratulerte Charlotte Kalla etter målgang i Östersund.
GRATULERTE: Marit Bjørgen gratulerte Charlotte Kalla etter målgang i Östersund. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Svenskene tror på gull etter søndagens Kalla-show.

De norske langrennsjentene fikk seg en real vekker da Charlotte Kalla suste inn til seier på søndagens 10-kilometer i Östersund.

Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng innser alle at den svenske jenta blir farlig å ha med å gjøre i VM i Falun kommende uke.

- Skjelv, Norge
Imponert ble også Expressens erfarne langrennsjournalist Tomas Petterson. I sin spalte skriver han søndag at han aldri har latt seg imponere mer over Kalla.

- Skjelv, Norge. VM i Falun blir nok ikke den enkle gullkavalkaden dere hadde regnet med, skriver Petterson.

Nå føler han seg trygg på at Kalla kommer til å levere varene - også i VM.

- Pust ut, der hjemme. Det kommer til å bli et bra VM for Sverige og Charlotte Kalla. Virkelig. Jeg tror det kan beskrives som gullform, skriver han.

Imponerte norske jenter
Etter målgang fikk Kalla en varm klem av Marit Bjørgen, som var én av de første til å gratulere. Overfor NRK avslørte hun hva hun sa til den svenske konkurrenten.

- Jeg sa til henne at hun gikk veldig bra og at dette har du fortjent. Dette gjorde godt, og vi trenger Charlotte i bra form.

- Jeg kjenner Charlotte godt og at hun får lykkes før VM betyr så mye. At hun får den selvtilliten nå, gjør nok godt før VM på hjemmebane, sier Bjørgen.

Therese Johaug kunne heller ikke annet enn å hylle Kalla etter søndagens utklassing.

- Kalla var helt rå i dag - i en klasse for seg. Jeg slet med å få opp toppfarten. Det er ofte at det er slik rett etter et høydeopphold. Da kan det være bra, og det kan være dårlig. Jeg var ikke bra i Drammen helgen før VM i Oslo heller, sa Johaug som ble verdensmester på tremil på hjemmebane for fire år siden.

Heidi Weng slengte seg på.

- Det var skremmende hvor bra hun var, men veldig kult og veldig velfortjent. Jeg fikk høre tidlig at jeg lå veldig langt bak Kalla, og jeg trodde ikke da at dette skulle bli et av mine beste skøyterenn for sesongen. Jeg er fornøyd og håper at jeg skal komme enda sterkere til neste helg sier Weng.

Fikk du VM-feber av litt konkurranse fra svenskene i dag? Sjekk VM-programmet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere