RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Phillip Sjøen er svært usikker på om han får hoppe i Falun.
Phillip Sjøen er svært usikker på om han får hoppe i Falun. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Frykter VM-drømmen kan være kjørt

Sist oppdatert:
Phillip Sjøen (19) hopper med kniven på strupen.

FALUN (Nettavisen): Det norske hopptalentet Phillip Sjøen frykter VM-drømmen kan være kjørt allerede før mesterskapet starter.

Norges landslagstrener Alexander Stöckl må velge ut fem hoppere som skal representere Norge i normalbakken. Anders Bardal, Rune Velta og Anders Fannemel er allerede klare for rennet, men de siste to plassene står mellom Johann Andre Forfang, Anders Jacobsen og Phillip Sjøen.

- Jeg har skjønt det sånn at de ikke bare ser på resultatene på trening her, men også ser på sesongen under et. Det kan være litt skummelt for min del. Da er det fort en «lost case». Jeg må hoppe dritlangt på trening, sier Sjøen til Nettavisen.

Må imponere på trening
Hopperne skal etter planen gjennom tre treningsomganger i K-90-metersbakken i Falun torsdag. Senere på kvelden vil Stöckl velge ut de to siste plassene.

Østerrikeren vil imidlertid ikke utelukke at Sjøen er blant de to hopperne.

- Vi får se på treningen. Han har vært litt ustabil i det siste. Han slet litt i skiflyging, men vi vet at potensialet hans er veldig høyt hvis han klarer å finne rytmen i bakken. Han har absolutt sjanse til å være med, sier Stöckl til Nettavisen.

- Hva ser dere på når dere skal ta ut laget?

- Det er mange ting vi ser på. Først og fremst er det prestasjoner og tendenser de siste ukene vi har sett på. Vi ser på om utøveren er på vei opp. Stabilitet er også viktig, spesielt i lagkonkurransen. Vi ser også på prestasjonene i bakken på trening. Til slutt handler det også om magefølelsen, forklarer landslagstreneren.

Hoppet for langt
19 år gamle Sjøen stjal overskrifter i sommer da han var blant de beste i verden på plast. Unggutten fikk imidlertid en noe uheldig start på vintersesongen, da han hoppet for langt i åpningsrennet i verdenscupen i Klingenthal.

Sjøen pådro seg en hjernerystelse, noe som gjorde han han trengte et par uker på å komme seg tilbake i hoppbakken.

I vinter har resultatene variert noe, men 19-åringen fra Nesodden skal ha vært imponerende på trening de siste ukene, og kunne blant annet glede seg over en bronse i junior-VM tidligere i februar.

I Falun tror han K-90-bakken skal passe ham best. Den ligner nemlig svært mye på Midtstua i Oslo hvor Sjøen har trent svært mye. 

- Jeg har blitt fortalt det i hvert fall. Jeg har aldri hoppet her før, men den ligner på Midtstuen og det lover bra. Det blir spennende å se hvordan ting fungerer, sier Sjøen.


Alexander Stöckl kommer trolig til å måtte velge mellom Johann Andre Forfang og Phillip Sjøen når han tar ut Norges lag til normalbakkerennet i Falun.


Hard konkurranse fra Forfang
Han må imidlertid belage seg på hard konkurranse fra lagkamerat Johann Andre Forfang som søndag ble nummer tre i Vikersund, og som gikk helt til topps i junior-VM.

- Jeg er veldig spent på å få prøve bakken og se hvordan jeg takler den. Det kommer til å bli en kamp om plassene. Man skal hoppe bra for å få være med på det laget her. Vi får se etter treningen om hvem som får være med. Det kommer nok mye an på hvem som takler bakken, sier Forfang til Nettavisen.

- Det eneste riktig er å sende de beste vi har til konkurransen. Det får vi se på treningen. Men er det sånn at to hoppere er jevngode i alle hoppene, må man se litt mer på historikken. Men jeg tror nok det er resultatene på trening som får mye å si, sier juniorverdensmesteren.

Torsdag avgjøres det altså hvem som får hoppe i normalbakkerennet i Falun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest