RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gambler med eget opplegg før VM

TRIVES ALENE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen. FOTO: NTB scanpix
TRIVES ALENE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen. FOTO: NTB scanpix Foto: Alexander Nemenov (Afp)
Astrid Uhrenholdt Jacobsen har trent alene den siste perioden før ski-VM.

- Jeg har vært dronning i min egen hverdag, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen om opplegget fram mot VM i Falun.

Mens lagvenninnene har oppholdt seg i høyden i Seiser Alm, har Astrid kjørt sitt eget show.

- Etter NM ble det noen dager på Skeikampen. Jeg gikk mange skirenn i NM, og det er kanskje best å være et sted der det ikke er så mye folk etter en slik belastning med tanke på å unngå sykdom. Der hadde jeg noen fine, helt rolige turer i lett terreng. Etterpå har jeg vært i Oslo, sier 28-åringen til NTB foran helgens VM-generalprøve med to renn i Östersund.

Etter at det ikke stemte i det hele tatt for henne før jul, har hun fulgt opplegget med rolig trening de siste ukene. Det endte blant annet med verdenscupseier i russiske Rybinsk og sølvmedalje og 4.-plass i NM.

Dermed var også VM-plassen sikret. Trolig får Heming-løperen gå de tre distanserennene i Falun-VM.

Rolig

Aller helst vil hun prestere godt på 10 kilometer fri teknikk i VM i Falun, men trolig blir hennes første distanse 15 kilometer skiathlon neste lørdag.

- Det som kjennetegner denne perioden er at jeg ikke har trent veldig hardt eller de store mengdene. Jeg har videreført opplegget som jeg har hatt stor suksess med de siste månedene, og jeg har hatt mange korte økter med teknisk fokus. Jeg har styrt dagene mine selv. Jeg blir fort sliten av for mange faste rutiner, og jeg setter pris på å stå opp når jeg vil. Det gir meg masse energi at jeg ikke er nødt til forholde meg til for mange faste klokkeslett. Det har vært deilig for meg. Jeg har laget min egen mat og smurt mine egne ski. Det trives jeg godt med, sa Jacobsen under fredagens pressetreff på Hotell Scandic Östersund Syd.

Ikke alene

Likevel har ikke løperen, som mistet broren sin Sten Anders rett i forkant av OL i Sotsji i fjor, vært helt alene i verden.

- Egil (Kristiansen) kom til Skeikampen og deltok på en hardøkt. I Oslo har jeg trent litt sammen med Dag (Kaas) og på Olympiatoppen, så det er ikke slik at jeg har vært isolert i to uker. Men jeg synes det er helt herlig å kunne planlegge og strukturere min egne dager. Det er ikke vanskelig å lage mat eller komme seg i seng i tide. Når jeg har det slik blir jeg også flinkere til å lytte til min egen kropp.

- Du har fortsatt med lite trening?

- Nja ... Jeg har kjørt veldig mange dager med to økter, men det har ikke vært lange økter slik de som har vært i høyden har hatt, vil jeg anta. Jeg har ikke turt å begynne med det når jeg ikke har tålt det tidligere i år. Det er blitt mange turer, men jeg har gått inn før jeg har fått sjansen til å bli sliten. Jeg har kjørt på den sikre siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere