Gjeitnes sikret seg VM-billetten

VM-KLAR: Kari Vikhagen Gjeitnes (trøye 1) er klar for VM, etter å ha knust Heidi Weng i semifinalen på sprinten i Østersund.

VM-KLAR: Kari Vikhagen Gjeitnes (trøye 1) er klar for VM, etter å ha knust Heidi Weng i semifinalen på sprinten i Østersund. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Knuste Heidi Weng i semifinalen.

14.02.15 14:06

Kari Vikhagen Gjeitnes var i egen klasse i sin semifinale på sprinten, og kapret etter alt å dømme den siste VM-plassen i sprint.

Skiforbundet hadde på forhånd varslet amerikansk uttak mellom Gjeitnes og Heidi Weng, og det var ingen tvil om hvem som var sterkest.

Hun vant klart foran Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen.

Weng kom på femteplass, og ble slått ut.

– Det blir mange andre renn jeg gleder meg til, sier Weng til NRK.

– Kari var rå, det var sykt å se på, fulgte hun opp med.

Best i prologen

Kari Vikhagen var overlegent best av samtlige løpere i prologen, og vant også sitt kvartfinaleheat. Heatet vant hun foran nettopp Heidi Weng, og dermed var begge to klare for semifinalen.

Det samme var fem andre norske jenter: Både Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie var blant de to beste i sine kvartfinaleheat.

Therese Johaug var med andre ord den eneste norske kvinnen som røk ut i kvartfinalen.

Også i semifinalen var Vikhagen Gjeitnes best, foran Ingvild Flugstad Østberg. Marit Bjørgen ble nummer tre i det første heatet, mens Heidi Weng endte på femteplass.

Dermed var VM-uttaket avgjort.

- Klar medaljekandidat

- Sånn som Kari Vikhagen Gjeitnes går her er hun en klar medaljekandidat i VM, sa NRK-kommentator Jann Post idet 30-åringen gikk inn til finaleplass.

Selv er Gjeitnes godt fornøyd.

- Det var skikkelig artig. Jeg følte meg pigg i hele dag, fra prologen og helt til finalen, sier hun til NRK, og legger ikke skjul på at VM-billetten betyr mye.

- Jeg er kjempeglad for det, sier hun.

Maiken Caspersen Falla vant det andre heatet og tok seg videre til finalen sammen med Celine Brun-Lie. Tiden til Marit Bjørgen var god nok til at hun også var finaleklar, og dermed var det fem norske jenter mot svenske Stina Nilsson i finalen.

I finalen var det ingen som kunne hamle opp med verdenscupleder Marit Bjørgen, som vant foran Maiken Caspersen Falla.

Stina Nilsson tok den siste pallplasseringen, mens Kari Vikhagen Gjeitnes tok fjerdeplassen.

- Jeg hadde nok marginene på min side i dag, sier Marit Bjørgen til NRK.

(©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.