Halfvarsson med klar beskjed: - Man blir bare enda mer revansjesugen

REVANSJESUGEN: Calle Halfvarsson er revansjesugen etter en svak start på mesterskapet.

REVANSJESUGEN: Calle Halfvarsson er revansjesugen etter en svak start på mesterskapet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Calle Halfvarsson lar seg ikke knekke av et så langt skuffende VM.

24.02.15 10:25

FALUN/OSLO (Nettavisen): Det var ikke bare de norske landslagsløperne som hadde pressekonferanse tirsdag morgen. Også hjemmehåpene fra Sverige møtte media i forbindelse med 15-kilometeren onsdag.

En av de som skal gå for svenskene er Calle Halfvarsson. Han har gått alle distanser så langt i VM, men det beste han kan skilte med er en sjetteplass.

- Jeg har vært litt skuffet over distansene som har vært så langt. Jeg hadde trodd på litt bedre plasseringer, innrømmer det svenske medaljehåpet.

På spørsmål om de dårlige resultatene går ut over humøret, svarer likevel Halfvarsson benektende.

- Nei, humøret har vært på topp hele tiden. Når det går dårlig, blir man bare enda mer revansjesugen, forklarer 25-åringen.

LES OGSÅ:Disse nordmennene går 15-kilometeren

- Enormt sugen
Med seg på det svenske laget på 15-kilometeren, får Halfvarsson med seg Daniel Richardsson, Johan Olsson og Marcus Hellner.

Både Richardsson og Olsson får med det sine VM-debuter på hjemmebane. Richardsson har vært satt ut med sykdom tidligere i mesterskapet, mens det for Olsson hele tiden har vært planene å spare seg til onsdagens løp. Det å vente så lenge på å få sitt første VM-løp på hjemmebane har bare gjort løperne ekstra motiverte.

- Jeg er enormt sugen på å ta på med skiklærne og gå i vei. Jeg ser virkelig fram til det, forsikret Olsson på pressekonferansen tirsdag.

- Favorittdistansen min
Også Marcus Hellner, som har vist god form i det siste, kom med gode nyheter til de oppmøtte, svenske journalistene.

Hellner kunne forsikre om en heltent skiløper, som er klar for favorittdistansen.

- Det er onsdagen jeg har sett mest frem mot. Jeg er kanskje ikke favoritt på distansen, med dette er favorittøvelsen min.

LES OGSÅ:Krogh: - Ikke hver dag jeg får SMS av Sundby

Tunge forhold
Det er fryktet at det blir løse, tunge forhold i Falun onsdag. For en løper som Petter Northug, er dette dårlige nyheter. Northug har selv uttalt at om det blir for løst, så kan det bli aktuelt å stå over 15-kilometeren for å spare kroppen.

For flere av de svenske løperne, er det nettopp tunge forhold som kan bli nøkkelen til suksess. Både Hellner og Richarsson trives godt i tunge forhold, og har en kapasitet få andre i langrennssirkuset kan måle seg med.

- Det er fine løyper og det bør passe bra, sier Richardsson om løypene i Falun.

Løypene har blitt et tema også tidligere i mesterskapet. Blant annet den norske kombinertløperen Håvard Klemetsen har slaktet de løse forholdene.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.