RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har fått arrangøren til å «holde munn» om 250 meter

REAGERTE: Walter Hofer og Det internasjonale skiforbundet likte dårlig at arrangøren i Vikersund snakket om hopp på 250 meter for to år siden. Det har fått arrangøren til å tie.
REAGERTE: Walter Hofer og Det internasjonale skiforbundet likte dårlig at arrangøren i Vikersund snakket om hopp på 250 meter for to år siden. Det har fått arrangøren til å tie. Foto: Stanko Gruden/agence Zoom
Sist oppdatert:
FIS raste da Vikersund promoterte potensielle hopp på 250 meter.

VIKERSUND (Nettavisen): Sist Vikersund arrangerte verdenscuprenn i hopp kalte en av hoppsportens mektigste menn, Walter Hofer, arrangementet for svindel.

Årsaken var at arrangøren promoterte rennene med forhåpninger om hopp på 250 meter. Dette fikk renndirektøren i Det internasjonale skiforbundet (FIS) til å rase. Hofer var nemlig klar på at dette ikke var mulig, til tross for at de fleste hopperne Nettavisen snakket med hadde en annen oppfatning.

- Jeg synes det er en svindel å lese overalt om hopp på 250 meter. Spør hvilken som helst utøver. Det er umulig å hoppe 250 meter i Vikersund. Det er ikke rettferdig, sa Hofer til Nettavisen for to år siden.

Vil ikke snakke om 250 meter
Denne helgen er Hofer og verdenscupsirkuset tilbake i verdens største hoppbakke.

Til tross for at bakken i dag er større enn sist, har arrangøren denne gangen valgt å ikke reklamere med hopp på 250 meter.

Nettavisen vet at dette er som følge av de kraftige reaksjonene fra FIS for to år siden. 

Alt tyder imidlertid på at bakken vil tåle en ny rekord.

Evensen tror rekorden ryker
Johan Remen Evensen har for øyeblikket verdensrekorden på 246,5 meter, satt i februar 2011. Evensen som nå jobber som ekspertkommentator for NRK sier til Nettavisen at han tror rekorden ryker denne helgen.

- Ja, det tror jeg. Bakken har blitt større, dressene til hopperne er større slik at de flyr bedre, forholdene er perfekte og alt ligger til rette for rekord, sier Evensen til Nettavisen.

Også rennsjef Ole Gunnar Fidjestøl tror bakken tåler hopp på 250 meter.

- Det er trygt med 250 meter om ikke farten er for stor. Men trykket kan ikke være for stort. Hopperne kan ikke komme for høyt og ikke ha for stor fart. Forutsetningene må være til stede, for det er vanskelig å stå på så umenneskelige lengder, sa Fidjestøl til NTB tidligere denne uken.

Prøvehopper imponerte
Torsdag strakk Sigurd Nymoen Søberg seg til hele 236 meter da det ble arrangert testhopping i Vikersund.

Unggutten hadde ingen problemer med å stå, og var tydelig på at det fint ville gå an å hoppe minst ti meter lenger.

Fredag fortsetter hoppingen i verdens største hoppbakke med offisiell trening og kvalifisering til helgens renn. 

Nettavisen er til stede i Vikersund hele helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere