RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heidi Weng: - Jeg liker ikke å snakke om det

Heidi Weng. FOTO: NTB scanpix
Heidi Weng. FOTO: NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
VM-løypene er der Heidi Weng trives best.

Heidi Wengs to favorittsteder for langrenn er Falun og Lahti. Da passer det fint for henne at de neste to verdensmesterskapene kommer nettopp på de to stedene.

Falun er først ute om en og en halv uke. Der blir skiathlon 21. februar Wengs første øvelse.

- Hvorfor nettopp disse stedene?

- Jeg trives veldig bra i Falun. Det er det som sitter mest i hodet. Det er favorittløypa. Det er Falun og Lahti jeg liker best. Det kan også være fordi det er snakk om at det kommer sent i sesongen når jeg har vært i best form. Det er kanskje litt psykisk også.

- Hvorfor akkurat disse løypene? Du har alltid vært veldig god i sesongavslutningen begge steder med en rekke pallplasser i sekken?

- Jeg likte den gamle løypa i Falun best. Da var det veldig mye oppover og veldig mye nedover. Det var mer bakker før, men fortsatt er det en liten kneik mot slutten. Det er ikke så mye staking. Mye opp og ned passer meg bra, fastslår Weng.

Ville helst vært hjemme

Heidi Weng sa under NM på Røros at hun aller helst ville ha ladet opp til VM i Falun hjemme i Norge. Det ville ikke landslagsledelsen at hun skulle. Hun ble med under forutsetning at hun fikk ligge så lenge på morgenen som hun ville. Hun ville ikke føle seg presset til å henge i ryggen på Marit Bjørgen og Therese Johaug hver eneste økt.

Mandag gikk Weng mest sammen med Maiken Caspersen Falla. Hun var ikke med på de raske dragene til de øvrige opp i Dolomittene.

- Har du fått det som du ville?

– Jeg har gjort det jeg skal her og har ingenting imot Seiser Alm. Det har fungert bra for meg før, og denne gangen har vært litt som foran VM i Val di Fiemme i 2013. Jeg går ekstremt rolig og føler at det hjelper meg. Jeg liker å bruke de samme oppskriftene, men det er ikke bare, bare å treffe med formen.

Tenker ikke VM

 - Hva tenker du om VM i Falun?

- Jeg tenker ikke så mye på VM. Det har jeg aldri gjort foran mesterskap. Jeg har lyst til å gå fort hver gang jeg stiller til start.

- Hva vil du helst gjøre det bra i?

- Skiathlon. Det er der jeg har gjort det best, og det gleder jeg meg mest til. Jeg har ikke satt noen resultatmål.

- Hvis jeg sier at du er pallkandidat i alt? Blir du sur da?

- Jeg liker ikke å snakke om det. Jeg har mest fokus på det skal gjøre fram til Falun, og jeg må være i kanonform for å lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere