RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er ekspertenes Northug-spådommer før VM

GÅR MOT GULL? Ekspertene tror Petter Northug kommer til å sette sitt preg på VM i Falun.
GÅR MOT GULL? Ekspertene tror Petter Northug kommer til å sette sitt preg på VM i Falun. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Seks av seks eksperter er enige: Petter Northug (29) får VM-drømmen oppfylt.

At Petter Northug (29) nærmer seg gammel storhet, er hevet over enhver tvil. 

Denne vinteren har han igjen gått på ski med et smil om munnen. Replikkene har sittet løst, og han har vist tegn på at han kommer til å prege både skiløypene og avisspaltene i kjent Northug-stil.

Det tror også ekspertene få dager før Ski-VM i Falun braker løs.

Nettavisen har snakket med eksperter både fra inn- og utland, og tonen er samstemt.

Dette svarte de på spørsmål om Northug tar individuell VM-medalje på svensk jord i løpet av februar:

Frode Estil, olympisk mester:
- Ja, det har jeg stor tro på. Han har hatt en veldig bra og stabil sesong, og jeg har veldig tro på at han skal lykkes i Falun. Spesielt på tre- og femmila som går i fellesstart.

Johan Kaggestad, TV 2:
- Ja, det skulle ikke forundre meg. Han er mye bedre trent enn i fjor, og har vel ikke vært like godt trent siden 2011. Jeg har stor tiltro til at han vil være med og sette farge på rennene og kjempe om gullmedaljer når det er fellesstart.

Kjell-Christian Markset, Eurosport:
- Ja, det tror jeg. Jeg har en følelse av at han kommer til å vinne noen gull i Falun. Han ser veldig godt trent ut, det virker som han er bra fokusert, og jeg har tro på at han kommer til å stikke av med i hvert fall én gullmedalje.

Kristoffer Bergström, Aftonbladet:
- Ja. Hadde du spurt meg i høst, hadde jeg sagt nei. Men etter at monsteret våknet i ham under touren, tror jeg på gull. Når Petter er bra, blir han stødigere. Når Petter er stødig, blir han bedre. De to går hånd i hånd, sier Bergström.

Oscar Broström, Expressen:
- Ja, det tror jeg. Jeg er ikke overbevist om at han vinner en gullmedalje, men etter å ha fulgt Tour de Ski, er jeg overbevist om at Northug vil være med å kjempe om medaljer på de fleste distansene han stiler opp i. Det kan godt hende det blir et gull på Petter.

Albin Julin, Expressen:
- Ja. Med den formen han viste under Tour de Ski er det mye som tyder på at det blir slik. Og det er ikke meg imot, VM er absolutt morsomst med en Petter Northug i toppform, sier Expressens Julin til Nettavisen.

LES OGSÅ: Her er VM-programmet

KAN SMILE: Petter Northug virker å være tilbake i godt, gammelt slag.


Johan Kaggestad, som har fulgt langrennssporten i en mannsalder, roser Mosvika-gutten for grepene han har tatt siden fiaskoen i Sotsji.

- Nå er han tilbake igjen der han var, og det er tydelig at han har tatt utfordringen, han har skjønt at han ikke lykkes i internasjonal herrelangrenn ved å gjøre tingene 85-90 prosent. Man må gjøre ting 100 prosent, og det har han vært i nærheten av denne sesongen. Han har trent godt i sommer og høst, og har klart å fokusere selv om han hadde den krevende rettssaken gående. Han har helt opplagt tatt tak i seg selv og levd som en idrettsutøver ved siden av treningen, sier Kaggestad.

TV 2-profilen er ekspert på utholdenhetsidretter, og mener Northug er en veldig solid idrettsutøver.

- Han har et oksygenopptak på linje med Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang. Han har denne «forcen» at han er god taktisk i fellesstarter, og han har en knallbra avslutning. Og avslutningen i Falun passer Petter midt i blinken, med slak nedoverbakke. Det er typisk Northug, og jeg tipper vi får en individuell gullmedalje med Petter, sier Kaggestad.

SLÅR TILBAKE? Ekspertene har stor tro på at Petter Northug nå er klar for å prege et ski-mesterskap igjen.


- Har selvironi
Eurosports Kjell-Christian Markset er enig med Kaggestad. Han mener Northug har klart å legge den tunge tiden bak seg, både når det gjelder fiaskoer i skisporet og bak rattet.

- Han har allerede denne sesongen vist at han har kommet tilbake fra det bunnpunktet. Det er morsomt at han virker å ha opparbeidet seg en selvironi om det som er skjedd. Han ble konfrontert med at han ikke var nominert til noen priser på Idrettsgallaen. Da kontret han med at «jo, årets klovn, og jeg er den eneste som er nominert». Jeg synes det sier noe om at han begynner å komme over dette her, sier Markset.

Fasiten er ikke langt unna.

Ski-VM i Falun starter onsdag 18. februar og varer til søndag 1. mars.

Nettavisen er selvfølgelig på plass i de svenske skoger og følger dramatikken tett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere