Her har Northug spurtet ifra for andre gang

DOBBELT SPURTSLÅTT: Petter Northug reiste i fra Hans Christer Holund og Lyn to ganger på den siste kilometeren på NM-stafetten.

DOBBELT SPURTSLÅTT: Petter Northug reiste i fra Hans Christer Holund og Lyn to ganger på den siste kilometeren på NM-stafetten. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Rykket, ventet og suste inn til seier.

01.02.15 14:56

VM-vrakede Hans Chrsiter Holund gikk en kjempeetappe for Lyn og hentet inn Petter Northug Strindheim og Leksvik under NM-stafetten i Røros.

Holund hadde omtrent 35 sekunder å ta inn. Formløperen fikk ikke plass i den norske VM-troppen, men viste at han kanskje kunne kjempet om pene plasseringer i et internasjonalt mesterskap.

Lyns ankermann rykket også på de siste kilometerne, og da var det bare Northug som kunne følge. Kristian Tetteli Rennemo og Leksvik måte resignere og konsentrere seg om å sikre bronsen.

Da tetduoen nærmet seg siste bakke rykket Petter Northug ifra Holund. Førstnevnte fikk kjapt 30-40 meter, men før han kom til toppen, stoppet 29-åringen imidlertid opp og igjen.

Arrogant som bare han gjør det lot han Lyn ta over føringen igjen inn mot oppløpet. Der rykket han på nytt fra igjen til en klar seier. På spøtsmål om hva han holdt på med svarte Northug først unnvikende:

- Nei, jeg lå bare bak. Holund gikk fort han, så jeg måtte bare følge med, sa Northug til NRK om manøveren.

Etter å ha rost lagkameratene Tomas Northug og Lar Ove Aunli for innsatsen på de to første etappene, snakket han litt mer om måten han gikk avslutningen på.

- Jeg prøvde å gå til i bakken, men så stivnet jeg totalt igjen. Da måtte jeg bare roe ned igjen. Det var ikke noe godt tegn, spøkte skiesset.

Lillebror Tomas hadde en litt mer seriøs tone i seiersintervjuet.

- Dette er stas. Det er artig å samle laget i klubben og forsvare gullet fra i fjor, sa den sprintuttatte VM-løperen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.