RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIKK NOK: Tiril Eckhoff ville ikke snakke med flere reportere.
FIKK NOK: Tiril Eckhoff ville ikke snakke med flere reportere. Foto: Ole Jonny Hansen (Nettavisen)

Her har Tiril Eckhoff fått nok

Sist oppdatert:
- Hun ville ikke forsvare seg mer.

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Tiril Eckhoff ble nummer 16 på fellesstarten under VM i Kontiolahti søndag, hennes beste plassering noensinne i et VM, men likevel langt unna en pallplass og medalje.

Etter løpet ga Eckhoff kun en fire-fem intervjuer før hun fikk nok. Da hun kom til stedet der den skrivende pressen ventet, stoppet hun ikke.

Forsvant vekk
24-åringen forsvant i stedet ut av pressesonen. Det var tydelig at Eckhoff hadde fått nok av å snakke med pressen som hadde reist til Finland.

Kommunikasjonssjef Gunnar Glavin Nybø ga senere beskjed om at 24-åringen helle ikke ville komme tilbake for å snakke med journalistene.

- Hun følte at det ble nok å stå og forsvare den plassen hun hadde fått i de andre intervjuene. Hun trengte en pause. Det tok hun og nå har jeg fått beskjed av legen om at hun var sliten og hadde spurt pent om å slippe mer media. Vi hadde ikke noe lyst til å presse henne til det, sier han.

- Hun ville ikke stå og forsvare seg mer, det var greia her, sier han.

Nybø påpeker at det ikke var noe medisinsk grunn til at Eckhoff ikke kom tilbake til pressesonen, hun var bare sliten og lei av å svare.

- Mye trykk
Storebror og trener Stian Eckhoff tror lillesøster Tiril var ganske godt fornøyd med sitt løp, men mente det har vært en langt VM for henne.

- Tiril få mye trykk på seg hele tiden. Det er hun som må svare for at vi ikke er helt på topp. I dag gjør hun mye bra, men får mye styr med en stavknekk inn mot første skyting, noe hun håndterer bra. Hun er offensiv og det er der vi skal ha Tiril, sier dametrener Stian Eckhoff.

- IKKE SKUFFET: Trener Stian Eckhoff tror ikke Tiril Eckhoff var veldig skuffet etter 16.-plassen.

- Det har vært en tøff vinter for Tiril. Før har vi hatt Tora Berger som har tatt en del av dette trykket, men nå får Tiril alt. Hun må stå til rette for resultatene og det er i perioder tøft. Men jeg opplever ikke Tiril nå som om det er noe galt. Det er ikke noe dramatikk, sier treneren videre.

- Er det for dumme spørsmål?

- Det får dere spørre Tiril om, men nei, jeg tror ikke det, sier Eckhoff.

- Jeg har forberedt henne på dette, men det går litt på hvordan hun håndterer det. Folk er forskjellig. Noen er overfladiske, mens andre er dønn ærlig og kanskje tar ting litt innpå seg, sier dametreneren.

- Lang reise
Han påpeker at det har vært en lang sesong for alle jentene. VM i Kontiolahti endte med kun en bronse på mixed stafett for jentelaget. Der gikk Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn.

Det er også disse to som har bemerket seg i verdenscupen denne sesongen, med hver sin seier der.

- Innerst inne kjenner de nok nå at det har vært en lang reise.

- Men nå er VM over, så da kan vi senke skuldrene. Det er én uke igjen av sesongen og så er det over, sier Stian Eckhoff videre til pressen.

Tiril Eckhoff var eneste norske jente som gikk rennet søndag.

Valj Semerenko fra Ukraina vant fellesstarten. Francesca Preuss fra Tyskland ble nummer to og Karin Oberhofer fra Italia nummer tre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere