RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ser du grunnen til at Weng kan bli bedre enn Johaug

ULIKE: Ekspert mener Heidi Weng (t.h) kan bli bedre enn Therese Johaug (t.v), mye på grunn av at hun er tyngre enn jenta fra Dalsbygda.
ULIKE: Ekspert mener Heidi Weng (t.h) kan bli bedre enn Therese Johaug (t.v), mye på grunn av at hun er tyngre enn jenta fra Dalsbygda. Foto: Odd Andersen (Afp)
Sist oppdatert:
Ekspert mener de ulike kroppene kan bli forskjellen.

- Akkurat nå er Heidi Weng (23) verdens tredje beste langrennsløper på kvinnesiden.

Ordene tilhører langrennsekspert og TV 2-profil Johan Kaggestad.

Det er selvsagt Marit Bjørgen (34) og Therese Johaug (26) han har i tankene som de to beste, men skal vi tro Eurosports langrennsekspert Kjell-Christian Markset, kan Weng fort gjøre noe med hierarkiet.

- For å sette henne opp mot Johaug, tror jeg potensialet til Weng er større. Bare det at hun er litt større i kroppen enn Johaug, gjør at hun har enda større potensial til å skape høy fart, sier Eurosport-eksperten til Nettavisen.

Årsaken til påstanden? De to jentenes ulike kroppsfasonger.

- Johaug er utrolig gjennomtrent, alle hennes muskelfibre er «tunet» til det ytterste. Hvis Weng kommer opp dit … Når Weng er helt «tunet» både formmessig og teknikkmessig, har hun høyt fartspotensial. Høyere enn Johaug. Men om hun får det ut i år, er ikke sikkert. Og det kan hende Johaug finner en måte å ligge et hestehode foran på, sier han.

- Jeg tror uansett at Heidi Weng kan bli en ny skidronning, spekulerer Markset.

Fakta: Kvinnenes seks renn i Falun

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Sprint (klassisk)
Lagsprint (fri teknikk)
10 km enkeltstart (fri teknikk)
15 km fellesstart med skibytte
30 km fellesstart (klassisk)
Stafett

Brukte Johaug i undervisning
Han understreker at han ikke sier dette «for å kritisere Johaug, men sette søkelys på Wengs uforløste potensial».

Eurosport-kommentatoren trener selv en gjeng med 15-16-åringer, og da han nylig skulle vise frem videoklipp av hvordan man går bra på ski, fant han frem opptaket av Johaugs renn i Kuusamo tidligere i vinter.

Der slo den blonde skiyndlingen knockout på konkurrentene, og ned til Marit Bjørgen på andreplass var det hele 42 sekunder – og det på 10 kilometer klassisk.

- Det var en utrolig oppvisning, og det var helt rått å se hvordan hun klarte å lange ut med den lille kroppen sin. Det var helt rått. Men hvis Heidi Weng kan få til noe sånn med sin kropp, har jeg tro på at det også kommer til å gå enormt fort, sier Markset.

Kaggestad: - Dette er i favør Weng
Johan Kaggestad responderer med «det er godt mulig» når han hører Eurosport-ekspertenes påstand om at Weng har høyere potensial enn Johaug på grunn av kroppen.

- Weng er solid trent gjennom mange år, og har den fordelen at hun er raskere enn Johaug i avslutningen på fellesstart. Og nå er langrenn blitt mye fellesstart, det spiller i favør Weng. Men hvis løypene er harde, skal hun tross alt også klare å henge med Johaug. Og Johaug har tatt et steg i år. Det hun gjorde i Kuusamo var helt rått, minner Kaggestad om overfor Nettavisen.

Falun-VM, som bare er dager unna, vil gi en ny pekepinn på hvor stor avstand det er mellom de tre norske jentene.

(Artikkelen fortsetter)

NY SUPERLØPER? - Jeg tror Heidi Weng kan bli en ny skidronning, sier Eurosports ekspert.


Olympisk mester Frode Estil er spent på hva Weng kan utrette i det kommende mesterskapet i Falun.

- Hun er foreløpig litt i skyggen av Marit og Therese, men hun har slått Therese ved flere anledninger. Hun er moden for større oppgaver og moden for å ta steget opp et par hakk på pallen, sier Estil til Nettavisen.

- Hva bør Weng realistisk håpe på i Falun?

- Jeg tror nok det ser litt vanskelig ut med gull når man har to løpere i Marit og Therese som er så gode. Men medalje bør hun kunne kjempe om på alle distansene hun går, mener Estil.

Magefølelse om Weng
Kaggestad mener imidlertid ikke at avstanden opp til Johaug og Bjørgen er så stor at Weng best kan håpe på en bronsemedalje i de svenske skogene.

- De skal ikke slippe opp mye, Johaug og Bjørgen, før Heidi er der. Hvis hun henger med Johaug på fellesstarten, er hun bedre i spurten. Det kan godt bli Weng på sølv og Johaug på bronse, sier TV 2-eksperten.

Eurosport-Markset har på sin side en magefølelse som sier at Weng fort kan gå helt til topps i Falun.

- Det er et eller annet som gjør at jeg tror hun har enda mer å gå på. Helt realistisk vet jeg ikke om det er, men det er gøy å håpe litt, sier han.

Ski-VM i Falun starter onsdag 18. februar og varer til søndag 1. mars.

Der får vi første svar på om Weng har tatt nye steg.

Nettavisen er selvfølgelig på plass i de svenske skoger og følger dramatikken tett.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere