*Nettavisen* Sport.

Hett gullkyss for dobbeltvinner Velta

Videograb. Rune Velta får et kyss av kjæresten Marthe Breen etter at Norge vant gull i laghopp lørdag kveld. Foto: Marius Helge Larsen (NTB scanpix)

Feiret det første laggullet i VM siden 1993 met vått kyss.

28.02.15 21:03

Rune Velta hoppet Norge inn til det første laggullet i VM siden 1993. Han ble belønnet med et vått gullkyss av kjæresten Marthe Breen i det kaotiske opptrinnet etter seieren.

Datteren til Anders Jacobsen var også der og hilste til pappa, og Anders Bardal fikk datteren Anna (5) i armene.

Gullfeiringen for suksessfireren fikk mildt sagt en flygende start.

– Endelig lyktes vi! Det var helt magisk, sa Jacobsen. Han slo tilbake på strak arm etter å ha blitt vraket til det individuelle rennet i den store bakken.

– Det artigste jeg har vært med på, sa Anders Bardal, og han har noe å sammenligne med siden han ble verdensmester i den lille bakken i VM i Val di Fiemme i 2013.

– En drøm som går i oppfyllelse. Deilig, fastslo Anders Fannemel, nordfjordingen med verdens lengste stående skihopp.

– Det er fantastisk. Det bare fortsetter slik det har gjort gjennom hele mesterskapet. Helt utrolig, sa dobbeltvinner Rune Velta.

Han vant gull i den lille bakken sist lørdag, og dagen etter var han også med på sølvlaget i den blandede lagkonkurransen.

(Saken fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.

Ski-VM 2015 Falun. En glad Kronprins Haakon med noen som var glade over med gullet i laghopp. Rune Velta , Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Anders Bardal etter laghoppet i Falun lørdag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


Suksess-VM
Norges hoppere har gjort sitt kanskje beste verdensmesterskap gjennom tidene med to gull, ett sølv og én bronsemedalje.

Det føltes helt riktig at det var gullgutten fra den lille bakken som fikk æren av å hoppe laget ned til lagseieren.

– Hvordan var det å sveve ned som sistemann og kjenne at dette ville bli gull?

– Det kjentes bra. Jeg følte at gutta hadde gjort jobben før, og da var det bare å gjøre et helt vanlig hopp. Ikke noe ekstraordinært. Det gikk bra, og da sikret vi gullet etter fantastisk laginnsats. Det er artig å ta gull med de gutta her, sa Velta.

Fannemel har også vært gjennom noen hektiske uker. Det startet med verdensrekord og 251,5 meter i Vikersund rett før VM startet. Det er da en lurer på hvordan det er mulig.

– Det handler om mye hardt arbeid over lang tid. Det er fasiten til alle gode resultat, sa Fannemel.

Akkurat det er et visdomsord det er vanskelig å argumentere mot.

Veteraner
Mye arbeid over lang tid kan veteranene Anders Bardal og Anders Jacobsen alt om. De har vært med på mye sølvmoro med det norske laget i mesterskap. Lørdag kveld kom gullet som har vært så etterlengtet. Før 1993 var gullet i lagkonkurransen i VM i Oslo i 1982 det eneste Norge hadde. Laggullet var også det landslagstrener Alexander Stöckl ønsket seg aller mest.

– Dette er det morsomste jeg har vært med på. Det skjønner du fordi du får de reaksjonene av lagkameratene, trenere, støtteapparat og ikke minst de som står på tribunen og følger med på deg. Det føles veldig bra, og det tyder på at det vi holder på med er bra og riktig. Vi vinner veldig fortjent, sa Bardal.

– Endelig gull. Det er fantastisk. Det er 22 år siden det skjedde på samme plass. Det er magisk. Det føles fortjent. Jeg klarte selv å snu en dårlig trend. Vi er fire gutter som gjorde to gode hopp hver, sa Jacobsen.

Fakta om norske gull i laghopp ski-VM:

1982: Olav Hansson, Per Bergerud, Johan Sætre og Ole Bremseth.

1993: Espen Bredesen, Helge Brendryen, Bjørn Myrbakken og Øyvind Berg.

2015: Velta, Fannemel, Jacobsen og Bardal. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.