RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoppgutta tok en overlegen lagseier


SÅ ENKELT! Anders Bardal og resten av det norske hopplaget fløy inn til en overlegen seier i lagkonkurransen i Falun.
SÅ ENKELT! Anders Bardal og resten av det norske hopplaget fløy inn til en overlegen seier i lagkonkurransen i Falun. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vant med kjempemargin i lagkonkurransen.

FALUN / OSLO (Nettavisen): Det norske hopplaget, bestående av Anders-trekløveret Bardal, Jacobsen og Fannemel samt Rune Velta, tok et overlegent VM-gull lørdag kveld.

Nordmennene hadde gitt seg selv et fantastisk utgangspunkt foran den andre omgangen og ledet med nesten 20 poeng til lag nummer to.

Den differansen beholdt de også etter sine andrehopp, og til slutt endte nordmennene hele 19,9 poeng foran Tyskland. Polen tok bronsemedaljen.

Det var Norges første VM-gull i storbakke-laghopp siden Falun-VM i 1993.

- Det er helt fantastisk, det er noe vi har drømt om siden i sommer. Å stå sammen med gullet nå, er helt utrolig, konstaterte Rune Velta til NRK.

- Jeg har aldri vært så nervøs før et hopprenn. Da er det veldig deilig å prestere så bra. Det er veldig stort, la Fannemel til.

Takket være solide hopp fra samtlige nordmenn i første omgang fra Anders Bardal (125 meter), Anders Jacobsen (125), Anders Fannemel (126,5) og Rune Velta (124) var Norge i klar ledelse med 429,9 poeng.

I finaleomgangen var det knyttet stor spenning til om de norske ville klare å fortsette storhoppingen, men det ble tydelig at alle holdt nervene i sjakk.

Anders Jacobsen var den eneste av de tre første som hoppet kortere enn i første omgang, men med 123,5 meter var det likevel aldri skummelt i forhold til gullet.

Til slutt rundet Rune Velta av showet på praktfullt, selv om også han slo av noe vis a vis første omgang. 121 meter holdt uansett i massevis.

P.S: Tyske Severin Freund vartet opp med et helt ellevilt sistehopp. Den individuelle verdensmesteren landet ikke før han hadde nådd 143-metersmerket, men var nedi med den ene hånda og får dermed ikke registrert hoppet som ny bakkerekord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere