*Nettavisen* Sport.

Hoppsjefen: - Vet ikke om jeg orker dette mer

EN LIDELSE: Hoppsjef Clas Brede Bråthen fikk en nervepirrende kveld i hoppbakken i Falun. Etterpå hyllet han den norske hoppingen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Ett ord kan beskrive hoppernes VM-søndag: Nervedrama.

FALUN (Nettavisen): Norge var 2,3 fattige poeng unna et uventet VM-gull i mixed-hoppingen søndag.

Line Jahr, Anders Bardal, Maren Lundby og Rune Velta leverte flere kanonhopp og tok til slutt sølvet bak Tyskland.

Klikk på bildet for å forstørre.

- En stor opptur
Sportssjef Clas Brede Bråthen sto nervøs og fulgte rennet tett i Falun.

Kun 0,6 poeng skilte Tyskland og Norge før den siste runden. Da kun Rune Velta og Severin Freund sto igjen på toppen, kunne det bikket begge veier.

- Jeg vet ikke om jeg orker så mange flere konkurranser som dette her. Det er en fysisk lidelse å stå der og vite at det er så tett. Men jeg så med en gang Freund landet at dette gikk deres vei, sier Bråthen til Nettavisen.

Velta hoppet 95,5 meter og satte med det press på Freund før tyskeren skulle avslutte konkurransen. Sølvvinneren fra lørdag taklet imidlertid presset og svarte med å hoppe 96 meter i sitt sistehopp.

Dermed ble det tyskerne som stjal den gjeveste plasseringen på pallen søndag.

Uansett en stor prestasjon av det norske laget.

Bråthen er stolt etter det overraskende sølvet.

- Dette er en stor opptur. Ut fra det vi så på fredag, hadde vi regnet ut at vi ikke var så nære. Vi visste vi måtte hoppe ganske mye bedre, men vi visste også at jentene underpresterte ganske kraftig på fredag. Vi håpet de skulle ta ut det de er gode for, og det gjorde de til gangs. Når Rune og Anders leverte på sitt vante nivå, ble dette veldig bra. Det ble en bonusmedalje for oss, dette her, sier Bråthen til Nettavisen.

Etter gull i normalbakke og sølv i laghoppingen er Rune Velta plutselig blitt en medaljegrossist. Nå er det kun Petter Northug som har mer suksess i VM enn Rune Velta. Bråten flirer av tanken.

- Det er to ganske forskjellige typer, sier han lattermildt.

- Styrket selvtilliten
Mer alvorlig og viktig er det at hopperne nå har fått troen på det de driver med. Bråthen mener VM-starten har lagt grunnlaget for resten av mesterskapet på perfekt vis.

- Vi har styrket selvtilliten i miljøet vårt, vi har ingen grunn til å tvile på om det vi gjør er riktig. Nå kan vi gå inn i storbakke-trening og ikke søke, men bare jobbe videre med det vi vet fungerer.

- Fin reklame for hoppsporten?

- Ja!

Klikk på bildet for å forstørre.

SØLVGJENGEN: Rune Velta, Maren Lundby, Anders Bardal og Line Jahr. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)


25 år gamle Rune Velta jublet vilt for gull i normalbakken lørdag. Søndag kveld var han tilbake på pallen etter nye solide hopp.

- Det her er stort. Det kjennes veldig bra ut. Jeg fant veldig ut av den bakken her i går. Jeg føler at jeg klarer å gjøre jobben min i dag også. Det er veldig artig når det ender som det gjør, at vi klarer å prestere godt sammen som lag. To poeng i en lagkonkurranse er ikke noe stor margin. Det tilsvarer en meter fordelt på åtte hopp, sier Velta til Nettavisen.

Hopperne skal nå bevege seg opp i den store bakken i Falun. Der satser Velta på nye bragder.

- Jeg føler at formen er bra. Beina kjennes meget gode ut og teknikken har sittet veldig bra den siste tiden. Jeg gleder meg til storbakken, og tror at det skal være mulig å bite fra seg der og, sier «hauken fra Lommedalen».

Neste mulighet for Rune Velta & co. til å hamstre medaljer kommer torsdag. Da skal det hoppes i stor bakke her i Falun.

Nettavisen følger selvsagt medalje-Velta og resten av de norske hopperne tett.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED
https://www.facebook.com/nettavisensport" data-layout="standard" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="false">Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag