RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmer: - VM har ikke vært en prioritet

SIKTEER MOT 2016: Stian Eckhoff sier at VM i Oslo neste år er hovedmålet for de norske jentene.
SIKTEER MOT 2016: Stian Eckhoff sier at VM i Oslo neste år er hovedmålet for de norske jentene. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Norges skiskytterjenter har et annet hovedmål.


KONTIOLAHTI (Nettavisen): Det har gått tungt for de norske skiskytterjentene under VM i Kontiolahti og onsdag toppet nedturen seg med svak innsats på normaldistansen i Finland.

Ingen av de norske jentene ble blant de 30 beste og skytingen var begredelig. Dermed har eksperter og andre forståsegpåere allerede stemplet det pågående mesterskapet som en fiasko for de norske jentene, selv om forhåpningene i forkant faktisk var minimale.

Tiril Eckhoff, VM-debutanten mange har sett på som Norges håp i dette VM, pådro seg hele seks bom og endte på en 52.-plass i løpet. Det var svakest av samtlige norske.

- Ikke topprioritert
Nå innrømmer trener Stian Eckhoff at VM i Kontiolahti ikke har vært noen hovedprioritet for det norske laget. Han påpeker at damelaget jobber under det han kaller en «toårsplan».

- Ja, det er en toårsplan og jeg må innrømme at dette ikke har vært topprioritert. Vi jobber med å bygge opp en ny stamme på damesiden. Det er VM på hjemmebane neste år som har vært hovedmålet hele veien. Vi er nødt til å få de unge opp og gå med tanke på erfaring og bygge et sterkere lag fram mot VM i Holmenkollen neste år, mener damelagets trener.

Eckhoff mener at bredden per dags dato ikke er god nok på kvinnesiden.

- Jeg skulle gjerne hatt flere jenter. Da hadde det vært lettere å rullere på dem. Noen er etablerte, som Fanny (Horn), Synnøve (Solemdal) og Tiril (Eckhoff). Men bortsett fra dem, er vi for få. Jeg skulle gjerne hatt flere på så godt nivå at de kunne gått løp i verdenscupen. Nå blir det mye belastning på de som er ute og reiser. Vi har ikke mulighet til å rullere så mye som gutta, sier treneren.

Kan vrake Norges beste
Både Tiril Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn har tatt sine første seire i verdenscupen i løpet av den inneværende sesongen, men under VM har det kladdet og det har påvirket selvtilliten.

Nå håper trener Eckhoff å bygge jentene opp før fredagens stafett.

- Nå er det meldt stabilt vær på torsdag og fredag, så vi får trent på forholdene som blir fredag. Vi skal få lagt til side det som har skjedd de siste dagene og bli mer stabile på alt. Vi har ikke fått ut det vi er gode for her nede, så nå må vi bygge selvtillit i et gode været, mener treneren.

Beste norske jente på normaldistansen onsdag var Elise Ringen. Hun var egentlig bare reserve, men kom inn da Marthe Olsbu ble syk. Ringen kan likevel bli vraket til fredagens stafett.

- Den avgjørelsen blir tatt torsdag ettermiddag. Marthe sto over onsdag, men kunne like gjerne gått. Vi ville bare ikke ta noen sjanser. Vi vil ha fem jenter klare til stafett (kun fire får gå, red anmerk.), sier Eckhoff.

NORGES BESTE: Elise Ringen.

- Jeg skulle gjerne se at vi skjøt bedre onsdag, men det har vært mye vind de siste dagene og det har gått utover selvtilliten. Det er gøy at Elise gjør det såpass bra og er nær en bra plassering. Elise er med, de andre var ikke med. Det er synd at Elise ikke fullfører, mener treneren.

- Tror det teller
Ringen pådro seg kun én bom på de tre første skytingene, men skjøt to bom på siste.

- Jeg er glad for at jeg fikk gå. Det var et artig løp med gode forhold i sporet. For min egen del skulle jeg gjerne fått ned de to siste blinkene på stående. Jeg er ganske fornøyd, sier Ringen.

Nå håper hun å få sjansen på stafetten.

- Jeg vil jo helst gå renn. Jeg er glad for alle renn jeg får gått og nye erfaringer jeg får tatt med meg. Det er positivt med en ekstra test her. Jeg vil tro dette teller inn mot stafetten, men vi får se, sier Ringen om sjansene.

Torsdag er det gutta som skal gå normaldistanse i Kontiolahti. Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen skal forsvare de norske fargene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere