RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jacobsen: - Sirkusløype

Astrid Uhrenholdt Jacobsen. FOTO: NTB scanpix
Astrid Uhrenholdt Jacobsen. FOTO: NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Astrid Uhrenholdt Jacobsen mener løypene i Östersund ikke passer noen.

- Jeg skulle ønsket meg en seriøs løype og ikke en sirkusløype, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen om lørdagens verdenscuptrase i Östersund.

Jacobsen er ikke imponert over jobben som arrangøren med den tidligere toppløperen Mathias Fredriksson i spissen har lagt ned.

28-åringen har hatt en trøblete sesong og skal ikke gå VM-sprinten for Norge. Hun hadde ønsket å vise seg fram i lørdagens sprintrenn i Östersund og ikke bare i søndagens 10 kilometer i fri teknikk.

- Jeg hadde gledet meg til å gå sprinten her, men dette er ikke løype som passer meg. Ikke noen for så vidt. Jeg er ikke spesielt startrask og trives best med høy fart over tid. Slik blir det ikke her. Dette er en sirkusløype med veldig lite vanlig skigåing. Men slik er det nå en gang. Det er heldigvis ikke et viktig renn for meg, sier Jacobsen til NTB.

Hun får støtte av Eirik Brandsdal.

- Det er bratte, korte moter og et kort oppløp på 75 meter. I den ene bakken er det bare to spor, og det må gås fiskebein. Førstemann opp den siste bakken kommer trolig til å vinne, sier Brandsdal.

Flere nasjoner har klaget på løypa og frykter at det blir løst og skummelt. Det har de også kommunisert til arrangøren. Trolig blir løypa stengt i timene før start lørdag, slik at forholdene blir så faste og fine som mulig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere