RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jansrud: - Dette er ekstremt skuffende

SKUFFET: Kjetil Jansrud levde ikke opp til forventningene i VM-utforen.
SKUFFET: Kjetil Jansrud levde ikke opp til forventningene i VM-utforen. Foto: Alain Grosclaude (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stor nedtur for storfavoritten. Aksel Lund Svindal imponerte.

BEAVER CREEK / OSLO (Nettavisen): Etter å ha vært den suverent beste fartskjøreren denne sesongen var det ingen tvil om at Kjetil Jansrud var den største favoritten foran VM-utforen i Beaver Creek lørdag kveld.

Dessverre var ikke Vinstra-gutten i nærheten av å innfri forventningene. Patrick Kueng tok gullmedaljen.

Jansrud åpnet godt og var i ledelsen på andre mellomtid. Derfra gikk det derimot ikke raskt nok i forholdt til daværende leder Beat Feuz og i mål var Jansrud langt bak sveitseren.

Nettavisen fulgte VM-utforen live.

Veldig rart
- Jeg synes jeg kjørte bra på ski og hadde en bedre følelse enn på treningene. For meg er det avnskelig å sette fingeren på noe som gjør at det går sakte. Jeg trodde det var et bra løp da jeg kjørte og kom i mål, men så så jeg at jeg kom på 8. plass, og det var veldig rart. Detter er ekstremt skuffende, sa Kjetil Jansrud til Nettavisen etter rennet.

- Super-G og utfor var mine to beste kort i VM og de har jeg spilt ut. Det gikk ikke helt veien. Det er rart, ass. Spesielt i forhold til at jeg ikke følte jeg hadde noen feil heller eller noe å plukke på. Så det er veldig pussig å bli nummer 11,12 eller 13, eller hva jeg blir.

- Selvfølgelig er jeg skuffa, men det er ikke første gangen jeg er skuffa. Det svir selvsagt ekstra når det er VM, men det får man bare tåle. Man må stå rakrygget når det går bra, og man må stå rakrygget når det går dårlig, fortsatte Jansrud.

Like etter Jansrud kjørte sveitsiske Patrick Kueng ned til en suveren ledelse, 31 hundredeler foran landsmann Feuz. Det holdt til gullmedalje for Kueng.

Lund Svindal imponerte
Aksel Lund Svindal imponerte på sin side på nytt etter skadecomebacket og kjørte fra startnummer 11 ned til en foreløpig andreplass bak hjemmehåpet Steven Nyman.

Det holdt til en plass like bak pallen.

- Det var ikke noe dårlig løp. Det blir nok litt sånn som det gjorde på super-G. Det var ganske nære, men ikke helt, sa Svindal til NRK like etter at han hadde kjørt i mål.

- Jeg synes ikke at det er så aller verst, egentlig. Jeg tror at jeg har gjort en del bra, men selvfølgelig ser jeg at det er andre her som er råere enn meg, utdypet Svindal da han møtte pressen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere