Jansrud fikk svar av legen

SKADET SEG: Kjetil Jansrud kræsjet inn i den tredje porten og ødela skulderen sin under super-G-rennet.

SKADET SEG: Kjetil Jansrud kræsjet inn i den tredje porten og ødela skulderen sin under super-G-rennet. Foto: Doug Pensinger (Afp / NTB scanpix)

Ingen alvorlig skade for nordmannen.

05.02.15 22:45

BEAVER CREEK (Nettavisen): Kjetil Jansruds gullsjanser ble ødelagt allerede i den tredje porten under torsdagens super-G-renn.

Nordmannen kjørte rett i porten og skadet skulderen sin.

I mål var det tydelig at Jansrud hadde store smerter, og man fryktet at VM kunne være over for vinstraværingen.

Etter å ha tatt røntgenbilder på en klinikk i Vail, var Jansrud mer positiv, og landslagslege Marc Strauss forteller til et samlet pressekorps at ting ser veldig positivt ut.

- Planen er at han kjører (på lørdag). I morgen har vi tenkt å la ham være med på beslutningen, forteller Strauss.

- Han kommer til å våkne med store smerter i morgen tidlig, men så vil det bli bedre utover dagen, fortsetter han.

Planen for Jansrud nå er å få behandling av landslagets manuellterapaut, og det vil forhåpentligvis hjelpe med å minske smertene.

- Alpinistene er tøffe, og det er kanskje vår oppgave å bremse dem litt. Manuellterapauten vår skal behandle ham i morgen og lørdag, og så blir han nok klar, fastslår legen.

Smertefullt
Etter målgang var det en tydelig preget Janasrud som uttalte seg til norsk presse på vei til dopingkontroll.

- Akkurat nå er det vondt, men sånn er det, sa en tydelig preget Jansrud til et samlet pressekorps på vei til sykehuset.

Etter å ha tatt røntgenbilder på det lokale sykehuset i Beaver Creek, blir det bekreftet at skaden ikke er like ille som først antatt.

«Kjetil Jansrud er nå undersøkt på sykehus i Vail. Ultralyd-scanning viser at Kjetil ikke har noen alvorlig skade, men han har vondt i skuldra. Derfor er det kun smerter som eventuelt vil skape utfordringer for Kjetil med tanke på utforen lørdag», skriver Espen Graff i Skiforbundet i en SMS til Nettavisen.

Nettavisen får imidlertid opplyst sent torsdag kveld av Jansruds lege at nordmannen trolig vil være klar til utforrennet.

Jansrud har tidligere uttalt at han har vanvittig lyst på utforgullet.

Vinstraværingen er også en som klarer å trosse store smerter, og det skal nok mye til for at han ikke skulle ha stilt til start på lørdagens utfor.

Jansrud var storfavoritt til å vinne gullet, men feilen helt i starten ødela for de sjansene. Allikevel kom Jansrud ned i mål til tredje beste tid, og lenge så det ut til at han ville klare å ta en impoerende bronsemedalje.

Medisinsk sjekk
Etter å ha vært på medisinsk sjekk på sykehuset i Beaver Creek, er det bekreftet at resten av VM ikke er i fare for Jansrud.

Det så dramatisk ut da Jansrud kjørte rett inn i den tredje porten under rennet.

Nordmannen gjorde flere feil nedover i bakken, og han fortalte at han ikke hadde følelse i armen underveis.

- Jeg forstod at jeg hadde fått meg en bra trøkk. Nå skal jeg først på dopingkontroll, og så skal vi ta noen bilder, sa Jansrud med helt tydelige smerter.

Nå ser det ut til at lørdagens utfor ikke er i fare for gullfavoritt Jansrud.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.