*Nettavisen* Sport.

Jansrud med kjempeløp: - Han har store gullmuligheter

Foto: Marco Trovati (Ap Photo / NTB scanpix)

Kjetil Jansrud er tro på medalje før slalåmdelen i superkombinasjonen.

08.02.15 20:33

BEAVER CREEK / OSLO (Nettavisen): Etter en skuffende innsats for Kjetil Jansruds del i lørdagens utfor, var Vinstra-gutten ute etter revansje i søndagens superkombinasjon.

Og nordmannen presterte en meget god utfordel og kjørte inn til suveren ledelse før slalåmdelen senere søndag kveld.

- Jeg føler at jeg kjører veldig bra i dag, men det gjorde jeg egentlig i går også, sier Jansrud til Nettavisen etter å ha kommet i mål.

- Nå er alt avhengig av slalåmen. Kjører jeg mitt beste der, er jeg absolutt med i medaljekampen. Jeg har i alle fall ingenting å tape, fortsetter Jansrud.

Mye raskere i dag
Det var en helt annen Jansrud som stilte til start søndag. Han skjønner ikke selv hvorfor han fikk så mye bedre tid enn i går, men hvis man leser mellom linjene, så kan man tyde at han hadde mye bedre ski i dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Runden var som i går. Samme plan, samme taktikk, samme følelse på skiene, egentlig. Det var frustrerende å være så mye raskere. Det må man bare akspetere, men det var ikke noe annerledes i dag enn i går for min del, forteller Jansrud.

Etter utfordelen, leder nordmannen med 2,64 sekunder på en av favorittene i kombien, Alexis Pinterault. Franskmannen skal være vesentlig raskere enn Jansrud i slalåmdelen, og han blir en tøff utforer i gullkampen.

Østerriske Carlo Janka er også en sterk utfordrer til Jansrud, og han må hente inn 1,17 sekund på nordmannen.

Vent med jubelen
Den kanskje største forhåndsfavoritten, Marcel Hirscher, kjørte et imponerende utforrenn, men dessverre for ham gjorde mange andre det samme.

Etter utfordelen ligger østerrikeren som nummer 30.

Også Jansrud selv frykter Hirscher, som starter først av samtlige under slalåmdelen.

Skulle hatt større ledelse
- Jeg ligger veldig okey an, så får vi se. 3,16 sekunder ned til Hirscher er kansjke et sekund for lite. Det er mer enn jeg hadde i Kitzbühel, og da var jeg tre tideler unna pallen. Så det er håp, smiler Jansrud.

Frem til slalåmstart klokken 14.15 lokal tid, og 22.15 hjemme i Norge, skal Jansrud finslipe slalåmteknikken.

- Det er et usikkerhetsmoment her også. Fordelen min er at jeg ikke har noe å tape. Nå skal jeg opp på toppen og trene slalåm, men jeg har et bra utgangspunkt, inntil videre, avslutter Jansrud.

Også NRK-ekspert Kjetil André Aamodt mener det er lov å håpe om medalje søndag.

- Dette er en helt annen utgave av Kjetil enn det vi så i går, sa Kjetil André Aamodt på NRK etter at 29-åringen hadde sust over målstreken til overlegent beste tid.

- Han bør ha gode muligheter mot Marcel Hirscher, fortsatte Aamodt om Jansruds sjanser mot det som kanskje er hans argeste konkurrent i kampen om VM-gull.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.