*Nettavisen* Sport.

Jespersen provosert: Ber Hjelmeset «holde kjeft»

PROVOSERT: Chris Jespersen sier han er provosert over kritikken fra Odd-Bjørn Hjelmeset mot Trond Nystad. Foto: (NTB Scanpix / Nettavisen)

Chris Jespersen forsvarer sin nye trener.

05.02.15 22:15

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Eldar Rønning, Simen Sveen, Simen Østensen og Pål Golberg er alle på allround-landslaget til Norge, men i VM i Falun blir de ikke å se.

Det synes langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset er for dårlig, og til TV 2 uttalte den tidligere landslagsløperen at trener for Norges allroundlag, Trond Nystad, må vurdere sin stilling.

- Det er for dårlig. Trond Nystad må gå i seg selv for å finne ut av om han er rett mann til å trene allround-laget til Norges Skiforbund, sa Hjelmeset.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORTRIVES: Chris Jespersen sier han stortrives på landslaget med Trond Nystad som trener. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Provosert Jespersen
Uttalelsen har provosert landslagsløper Chris Jespersen som ber Hjelmeset holde kjeft.

- Jeg mener det er pisspreik. Det tyder på at de har alt for lite å skrive om. Vi kunne ikke hatt en bedre trener en Trond. Jeg ble provosert da jeg leste det. Det tyder på at det er en som ikke har peiling på det han snakker om. Han kan vel egentlig holde kjeft, sier Jespersen til Nettavisen.

- Man må se på hvordan løperne har gått tidligere. Østensen har «perset» i verdenscupen denne sesongen. Simen Sveen hadde en femteplass i verdenscupen i fjor, og det var det. Han har gått bedre i år, forklarer Jespersen.

- Stiller alltid opp
Vestlendingen har sin første sesong på landslaget etter at han tidligere år har gått for privatlag.

Jespersen forteller at han er strålende fornøyd med opplegget til trener Trond Nystad.

- Alt er mer profesjonelt på et landslag, noe det skal være. Man får oppfølging på alt. Uansett hva man trenger så stiller de opp. Spesielt Trond. Det er bare å nevne noe, så stiller han opp. Man blir bortskjemt, forklarer Jespersen.

- Jeg stortrives på landslaget. Resultatene har ikke vært like bra som i fjor for min del, men det er det noen naturlige årsaker til. Jeg trives veldig godt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Landslagstrener Trond Nystad synes kritikken fra Odd-Bjørn Hjelmeset er "merksnodig". Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Nystad: - merksnodig kritikk
Landslagstrener Trond Nystad sier han respekterer Hjelmeset sin mening, men synes kritikken er merkelig.

- Odd-Bjørn har lov til å ha sine meninger. Han som alle andre må få lov til å si det de vil. Samtidig synes jeg at det er en merksnodig kritikk å få på akkurat det tidspunktet. Jeg mener som jeg alltid har sagt at de beste med norsk pass skal reise til VM. Det synes jeg er viktigst, og jeg synes det blir rart at man skal bli kritisert for å ta ut de løperne som er best, sier Nystad til Nettavisen.

- Nå er det sånn at i den troppen på tolv mann, er det to stykker som ikke er på landslaget. Så det er ikke en forferdelig stor andel som ikke er på landslaget. Samtidig tror jeg prinsippet skal være at de beste løperne, uavhengig av hvilket lag de er på, skal reise til VM. Med tanke på om jeg er god nok trener eller ikke, får Odd Bjørn ha sin mening, men det er langrennskomiteen som bestemmer om jeg skal være trener for landslaget eller ikke. Det er det jeg forholder meg til, sier Nystad.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag