Jönsson: - Orker ikke tanken på å ikke gå i VM

ÖSTERSUND, SVERIGE 20150214. Sveriges Emil Jönsson tas omhand av bland annat Rikard Grip (t h) efter skada under sprintkvartsfinalen (k) vid lördagens världscuptävling i Östersund. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / NTB scanpix

ÖSTERSUND, SVERIGE 20150214. Sveriges Emil Jönsson tas omhand av bland annat Rikard Grip (t h) efter skada under sprintkvartsfinalen (k) vid lördagens världscuptävling i Östersund. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / NTB scanpix Foto: Henrik Montgomery / Tt (NTB scanpix)

Emil Jönsson lever i håpet.

For Emil Jönsson endte lørdagens generalprøve før VM i Falun med smerter og sykehusbesøk. Men Sveriges kanskje største medaljehåp i sprint nekter å gi opp VM-drømmen.

Det var like før mål i kvartfinalen at Jönsson falt sammen i en stigning. Det så umiddelbart ut som en muskelskade i låret, og svensken trengte hjelp for å komme seg ut av løypa.

- Det blir vanskelig å komme seg til start i VM nå. Det kan jo gå, men det blir ikke lett å prestere, sa NRK-ekspert Morten Aa Djupvik.

Etter å ha blitt fraktet til sykehus for undersøkelser, erkjenner Jönsson at det blir en knallhard kamp for å rekke torsdagens VM-sprint.

- Det blir en kamp mot klokka, min største utfordring hittil i karrieren. Men jeg håper å kunne starte i VM, sier Jönsson til det svenske skiforbundets nettsider.

Han sier at smertene er mindre nå enn rett etter skaden inntraff.

- Jeg hadde virkelig vondt da jeg ble tvunget til å bryte, men smertene føles litt bedre nå, og det gir meg tross alt et lite håp. Jeg orker ikke tanken på å ikke gå i VM. I mitt hode finnes ikke den tanken, så får vi se hva legene sier, forteller Jönsson.

Jönsson har fire mesterskapsmedaljer i karrieren, men ikke gull. Han er kjent for å være veldig sterk i verdenscupen, mens lykkes sjelden i mesterskap. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.