RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kalla utklasset de norske jentene

LANGT BAK: Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre norske skistjernene var sjanseløse mot svenske Charlotte Kalla i generalprøven før ski-VM.
LANGT BAK: Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre norske skistjernene var sjanseløse mot svenske Charlotte Kalla i generalprøven før ski-VM. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er rett og slett utklassing av Charlotte Kalla.

Svenske Charlotte Kalla klinket til og vant generalprøven på 10 km friteknikk før ski-VM i Falun. Hjemmehåpet åpnet forrykende og økte avstanden ned til konkurrentene gjennom hele løpet.

Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng kunne gå på tidene til den svenske langrennsstjernen.

Det hjalp lite.

For de norske langrennsstjernene var sjanseløse på tiden til 27-åringen fra Tärendö.

- Det er rett og slett utklassing av Charlotte Kalla! sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

- Det var utrolig deilig. Jeg var veldig pigg og det holdt i ti kilometer. Jeg kunne gå med godt trykk, og hadde bestemt meg for å åpne hardt, fortalte Kalla til NRK.

Bjørgen tok andreplassen, 36,4 sekunder bak Kalla, mens Therese Johaug kapret tredjeplassen, snaue minuttet bak den svenske vinneren.

- Charlotte Kalla slår Marit Bjørgen med 36 sekunder. Da går man fort på ski, sier NRKs ekspertkommentator Morten Aa Djupvik.

- Vi skal ikke svartmale situasjonen. De norske jentene går veldig bra og jeg tror at det kan variere formmessig og prestasjonsmessig de første dagene etter at du kommer ned fra høydetrening. Men at Charlotte Kalla blir å regne med under VM er i hvert fall sikkert, sier han.

Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til fjerde- og femteplass, og var henholdsvis 1:01,3 og 1:08,3 bak Kalla. 

Martine Ek Hagen (8) og Ragnhild Haga (10) kom seg også inn blant de ti beste i Östersund.

Med søndagens verdenscupseier klatret Kalla opp på tiendeplass i verdenscupsammendraget, med sine 454 poeng. Bjørgen leder for øvrig verdenscupen soleklart, og står bokført med 1768 poeng. Det er 565 poeng mer en Johaug som er nummer to.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere