RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjus: - Aamodt har forfalt mye de siste årene

LEGENDER: Lasse Kjus kom med noen stikk i retning Kjetil Andre Aamodt etter onsdagens veldedighetsrenn.
LEGENDER: Lasse Kjus kom med noen stikk i retning Kjetil Andre Aamodt etter onsdagens veldedighetsrenn. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
De gamle lagkameratene erter hverandre fortsatt.

VAIL (Nettavisen): Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt var rivaler og bestevenner i en årrekke på det norske alpinlandslaget.

Sammen har de vunnet flere titalls mesterskapsmedaljer, og de regnes for å være blant tidenes beste alpinister.

Under onsdagens Legends race i Vail, hvor mange tidligere toppalpinister sto på startstreken, stilte både Kjus og Aamodt.

I forkant hadde mange Aamodt som favoritt til å vinne konkurransen, men han røk ut mot Didier Cuche i kvartfinalen.

Kjus, derimot, kvalifiserte seg for finalen mot Cuche, der han måtte se seg slått av sveitseren.

Syrlige stikk
Etter rennet var Kjus veldig fornøyd med å ha havnet over sin tidligere lagkamerat.

- Kjetil (André Aamodt) har jo forfalt så mye de siste årene, så det var ikke noe mål i seg selv å slå ham, ler Kjus på spørsmål fra Nettavisen.

Men han likte å konkurrere mot tidligere rivaler igjen, og han hadde en imponerende stigning i konkurransen. Kjus så ut til å bli raskere og raskere for hvert heat han kjørte, selv om man har sett både ham og Aamodt i bedre fysisk form.

Skuffelsen over å ha tapt finalen trodde han selv han ville komme raskt over.

- Jeg tar det fryktelig tungt. Jeg må drikke bort skuffelsen. Nei, jeg tar det ikke så veldig tungt. Jeg er superfornøyd. Regnet ikke med at jeg skulle klare å komme videre fra første runde, engang. Men det var veldig gøy, oppsummerer Kjus.

FINALEN: Lasse Kjus møtte Didier Cuche i finalen under onsdagens veldedighetskonkurranse. Sveitseren stakk av med seieren.


Aamodt var lenge fornøyd med egen innsats, selv om han ikke klarte å nå helt til topps.

- Veldig gøy å være her. Omfattende system, vi kunne bare kjørt to runder og blitt ferdig med det. Det er ikke så bratt, og det er bra for meg. Skiformen er grei, men det er litt isete forhold her, sier Aamodt til Nettavisen. 

Cuche var strålende fornøyd med å stå igjen som vinner av konkurransen, og han innrømmer at det smakte godt å slå nettopp Kjus i finalen.

- Det er alltid gøy å vinne, uansett disiplin. Det var ekstra deilig å vinne finalen mot nettopp Lasse. Det er veldig gøy å være med gutta igjen, smiler Cuche.

Om man legger sammen antall mesterskapsmedaljer utøverne i onsdagens renn har vunnet, så kan man telle drøyt 80 medaljer. Så det var et sterkt felt som stilte til start.

TAPTE: Kjetil Andre Aamodt tapte kvartfinalen mot Didier Cuche.


Etter rennet gledet Cuche seg til å feire seieren og feste med de andre legendene.

- Jeg hører at Lasse ikke kommer på middagen fordi han er så sint. Han ba meg ta med en pose med restene fra middagen, ler Cuche.

Natt til torsdag skulle utøverne ha bankett i Vail. Her ble også Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt innlemmet i «International Ski Racing Hall of Fame».

Som de to eneste i 2015 får de plass i skisportens Hall of Fame, noe begge har uttalt at de er glade for å bli en del av.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere