LAHTI (Nettavisen): Emil Iversen falt og brakk staven på oppløpet under søndagens lagsprint i Lahti-VM og dermed ble Norges sjanser til gull spolert. Iversen ledet rennet og var på vei mot mål, da han falt.

I målområdet sto kometen Johannes Høsflot Klæbo og så makkeren falle. Han innrømmer at det var vondt å se gullsjansen glippe på den måten.

Hadde Iversen holdt ledelsen inn til mål, kunne nemlig 20-åringen ha jublet for sitt aller første VM-gull i karrieren - i sitt første VM.

TV-bildene viste at Klæbo reagerte med stor skuffelse da lagkompisen falt og han sparket og slo mot et reklameskilt.

Slik beskriver han sin umiddelbare reaksjon på Iversen-fallet:

- Det svartner til der og det er utrolig kjipt. Men jeg tror det egentlig ikke er noe mer vi får gjort med det. Jeg tror begge har mye energi og frustrasjon som skal ut de neste dagene og satser på at vi kommer sterkere tilbake, sier Klæbo.

- Støtter ham

På spørsmål fra Nettavisen om hva Klæbo sa til Iversen da lagkompisen gikk i mål til den sure fjerdeplassen, forteller unggutten at han kom med støttende ord til sin uheldige makker.

- Jeg sier til Emil at jeg støtter ham hundre prosent, sier Klæbo.

- Jeg hadde nok kommet til å gjøre akkurat det samme i den situasjonen. Som jeg sa til Emil: Vi viser for alle som kikker på at vi er verdens beste skiløpere og da er det selvfølgelig tungt at vi skal gå glipp av en gullmedalje som det der, sier sprinteren videre til Nettavisen.

Klæbo mener de to norske gutta gjorde alt rett fram til uhellet.

- Jeg er skuffet, klart det, men jeg føler vi gjør et monsterløp begge to i dag og går ifra i front. Selv med det snøværet, sier unggutten.

- At vi gjør det vi gjør, viser at det er to gode skiløpere som står på start, og så er det kjipt at det er et sånt uhell som tar fra oss gullet, sier han.

- Skrek nei, nei

Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng unngikk uhell og gikk inn til gull på kvinnenes lagsprint. Falla fikk med seg hva som skjedde med gutta.

- Da Emil falt skrek jeg nei, nei, nei, sier Falla til Nettavisen.

- De hadde gullet langt ned ti lommen, men han stivnet litt, tror jeg. Han kjørte litt dårlig nedover der, og det er heller ingen fordel å ligge først når det snør. Én ting er å bli spurtet ifra, fordi den andre er bedre enn deg.

Heidi Weng på sin side gikk glipp av uhellet «live».

- Jeg var ute og jogget og hørte bare publikum. De lagde den lyden de pleier å gjøre når noe har skjedd. Jeg løp tilbake og fikk med meg at det var et uhell for Norge. Det var utrolig kjedelig, sier gulljenta.

VM i nordiske grener arrangeres i Lahti fra 22. februar til 5. mars. Nettavisen er til stede i Finland under hele mesterskapet.

P.S: Følg oss gjerne på Snapchat!