Klare for finale

FINALEKLAR: Maiken Caspersen Falla er klar for lagsprintfinale sammen med Ingvild Flugstad Østberg.

FINALEKLAR: Maiken Caspersen Falla er klar for lagsprintfinale sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

De norske jentene hadde full kontroll i semifinalen.

23.02.15 13:51

FALUN / OSLO (Nettavisen): Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg gjorde jobben i sin semifinale i lagsprinten i VM i Falun.

De to norske jentene havnet i heat sammen med to av de andre største favorittene, Polen og Sverige. Der viste de styrke, og klarte å havne blant de to første som er direkte kvalifiserte til finalen.

Falla var råsterk på oppløpet, og spurtslo de to hovedkonkurrentene. Polen er også videre, mens Sverige måtte vente til den andre semifinalen var ferdig for å se om tiden var god nok. Det var den, og dermed er alle de tre favorittene videre.

- Har mer å gå på
De norske jentene følte kroppen svarte godt, og de ser frem til finalen med glede.

- Jeg synes vi løste det veldig bra. Både Ingvild og jeg holder litt igjen og har mer å gå med, men vi løste det bra, sa Falla til NRK etter semifinalen.

Det var bare én ting Falla gjorde, som ikke var planlagt. Hun skulle nemlig ikke spurte om seieren i semifinalen. For der regnet de norske jentene med at tiden ville være god nok uansett.

- Nei, jeg skulle egentlig ikke spurte, men åh, det er bare så gøy!, røpte hun.

Flugstad Østberg synes spurten til Falla så veldig bra ut.

- De andre spurtet hele veien, mens Maiken bare tok i på slutten. Dette så veldig bra ut.

Tok kommandoen
De norske jentene tok kommandoen fra start av i semifinalen. Både Flugstad Østberg og Falla valgte ofte å holde teten i sine runder, for å være sikre på å unngå fall.

Det ble til slutt en gruppe på fem lag i Norges semifinale. I tillegg til de tre favorittene, Norge, Sverige og Polen, var Frankrike og Sveits med i denne ledergruppen.

Bare to av de fem lagene kunne gå direkte til finale. Dermed måtte lag nummer tre, fire, fem osv. vente til den andre semifinalen er avgjort, før de vet om de er videre på tid eller ikke.

I den andre semifinalen vant Tyskland foran USA. Lagene som gikk videre på tid var til slutt Sverige, Frankrike og Sveits fra semifinale nummer én, mens Finland, Russland og Slovenia gikk videre på tid fra den andre semifinalen.

Bjørgen sto over
Marit Bjørgen skulle egentlig gå søndagens lagsprint, men valgte å trekke seg fra laget etter at kroppen ikke svarte som forventet på lørdagens skiathlon.

Bjørgen vant torsdagens individuelle sprint, og var egentlig selvskreven på laget. Både Falla og Flugstad Østberg var også i finalen torsdag. Falla var sterkest av de to da, og endte på tredjeplass.

Finalene for både kvinner og menn går fra klokka 14.30. For herrene går Petter Northug og Finn Hågen Krogh på det norske laget.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.